Prin intermediul hipnozei, se poate obtine relaxarea maxima a organismului in care durerile resimtite sunt controlate de catre creier, muschii lucrand in continuare in timpul travaliului. O femeie hipnotizata se simte ca si cand ar visa cu ochii deschisi.
O nastere reusita prin hipnoza se bazeaza pe abilitatea de a-ti folosi puterea mintii si pe autosugestie. Cu putin optimism, fara frica si cu sugestii bune in timpul travaliului, controlandu-si gandurile, sentimentele si frecventa respiratorie, femeia poate face fata cu succes durerilor fara a necesita vreun medicament.
Hipnoza in timpul nasterii poate fi de doua feluri: auto-hipnoza- in care femeia incearca sa intre in starea de hipnoza singura, fara ajutorul unui hipnoterapeut, sau hipnoza care necesita ajutorul unui hipnoterapeut, care va fi prezent in timpul nasterii.
Desi majoritatea femeilor sunt reticente in ceea ce priveste nasterea prin hipnoza deoarece au anumite conceptii false cu privire la aceasta, nasterea prin hipnoza poate avea multe beneficii:
• in primul rand, daca femeia foloseste aceasta metoda ea ramane constienta de ceea ce se intampla in jurul ei, participand la actul nasterii, dar fara dureri, ci relaxata
• nu este necesara administrarea de nicio substanta medicamentoasa care poate avea efecte nocive asupra nou-nascutului
• viitoarea mamica scapa de stresul si teama de nastere
Hipnoza este folosita inca din cele mai vechi timpuri, astazi ea serveste mai ales in scopuri terapeutice. Specialistii au demonstrat ca hipnoza prelungeste viata unei persoane bolnave de cancer cu aproape 5 ani- uimitor, dar adevarat!
Hipnoza si nasterea prin hipnoza inseamna relaxare totala a corpului, dar si a mintii, astfel incat fizicul si psihicul sa ajunga la un echilibru in care durerile dispar.
Un articol de Simona Prodanoiu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară