In toata lumea au aparut noi metode prin care o viitoare mamica poate sa-si aduca pe lume pruncul, fiecare folosindu-se de idei si tehnici mai mult sau mai putin diferite, unele metode combinand tehnici ale mai multor metode de nastere naturala. Asa ca, daca analizezi bine situatia, cantarind avantajele si deavantajele fiecarei metode poate vei ajunge sa optezi pentru una din ele.

Cursurile Dick- Read sunt dedicate insusirii cunostintelor, vizionarii de documentare cu scop demonstrativ si efectuarii exercitiilor fizice. Metoda promoveaza relaxarea pasiva, respiratia de tip abdominal si exercitiile usoare pentru imbunatatirea tonusului muscular.

3. Metoda Kitzinger

Asemanatoare cu metoda Dick-Read si Lamaze, aceasta metoda se foloseste de imaginatie, prin intermediul simtului tactil (atingerea), masajului si simtului visual, pentru a induce relaxarea.

In timpul cursurilor femeia insarcinata incearca mai multe pozitii de nastere, pentru a vedea care anume i se potriveste cel mai bine, iar adevaratul travaliu se va desfasura in pozitia solicitata de mamica. Respiratiile sunt lungi si profunde si contribuie la relaxare.

4. Metoda Odent sau nasterea in apa

Aceasta metoda a fost numita asa dupa medicul francez Michael Odent, cel care a imaginat-o pentru prima data. El spunea ca travaliul ideal ar trebui sa se desfasoare in apa, deoarece apa ar avea proprietati ideale de a usura durerea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Travaliul dureaza mult mai putin decat in cazul nasterii normale si este mult mai usor de suportat, datorita faptului ca gravida are mai multa libertate de miscare, este stapana pe miscarile sale si se poate relaxa mai bine. In timpul scufundarii in apa, forta gravitationala poate fi neglijata, si astfel viitoarea mamica poate adopta diferite pozitii in care sa se relaxeze, poate pluti si se poate misca dupa bunul plac.

Va urma

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri