Poate ca despre unele dintre aceste metode ai mai auzit discutandu-se, iar despre altele nici macar nu stiai ca exista. Iata ce optiuni ai la dispozitie pentru a avea o nastere cat mai usoara si un bebe cat mai vioi si sanatos:
1. Metoda Lamaze
Metoda Lamaze este una din ele mai cunoscute si folosite metode de pregatire pentru travaliu. Aceasta metoda consta in cursuri de educatie prenatala care invata cuplul sa se uneasca spiritual si sa contribuie impreuna la nasterea bebelusului.
Cursurile se axeaza in principal pe metodele de a usura nasterea si de a atenua durerea fara folosirea anesteziei epidurale sau a medicamentelor specifice. Acestea pot fi obtinute prin tehnici de respiratie, relaxare, masaj, hidroterapie, tehnici de scurtare a travaliului si de dilatare optima a colului uterin.
Ideea pe care se bazeaza aceasta metoda este ca iti poti controla durerea, concentrandu-ti atentia spre altceva, cum ar fi relaxarea musculaturii si respiratia. Tehnicile de respiratie sunt foarte importante, viitoarele mamici invatand multe astfel de tehnici de respiratie care pot fi adaptate in functie de fiecare stadiu al travaliului si in functie de intensitatea fiecarei contractii.
Mai multe detalii despre metoda Lamaze poti afla citind articolul “Despre metoda Lamaze”, publicat pe Kidz.ro.
2. Metoda Dick- Read
Metoda Dick- Read este una din cele mai vechi metode folosite pentru nastere. Teoria sa se bazeaza pe faptul ca lipsa de cunostinte despre conceptie, sarcina si tot actul nasterii poate cauza frica de necunoscut, ce conduce la durere.
Ideea este ca femeia sa capete cat mai multe cunostinte despre nastere, pentru a o infrunta fara griji, stiind la ce anume se poate astepta in fiecare situatie si sa accepte contractiile, care sunt naturale in timpul travaliului.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară