Atunci cand organismul unei femei este pregatit sa dea nastere unei vieti pe cale naturala, de ce se face cezariana?

Atunci cand organismul unei femei este pregatit sa dea nastere unei vieti pe cale naturala, de ce se face cezariana?

Nasterea vaginala are multe beneficii atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Proaspata mamica se recupereaza mai repede si nu are probleme cu secretia lactata, iar bebelusul are risc mai mic de a dezvolta probleme respiratorii.

Odata ce o cezariana a fost facuta, este mult mai dificil sa nasti a doua oara pe cale naturala. Deci cezariana creeaza un cerc vicios, obligandu-te ca la urmatoarea sarcina sa nasti tot prin cezariana, deoarece inciziile la nivelul abdomenului si uterului sunt mult mai predispuse sa cedeze in timpul efortului depus la o nastere vaginala ulterioara.

Dar, datorita progreselor facute in domeniul medical, tehnicile s-au schimbat si s-au perfectionat, iar operatia cezariana este facuta un pic diferit, cicatricile vindecandu-se mai repede si mai bine.

Studiile facute au aratat ca nasterea vaginala dupa cezariana este relativ sigura, astfel ca 80% dintre mamele care au participat la studiu au rezistat nasterii naturale dupa ce avusesera in antecedente o cezariana.

De ce exista aceasta retinere vis-a-vis de nasterea naturala dupa o cezariana?

Unele femei isi pierd increderea in propriul organism si se gandesc ca daca nu au reusit prima data sa nasca natural, atunci nu vor putea nici a doua oara.

Medicii nu promoveaza indeajuns de mult ideea de nastere naturala, sunt prost informati sau nu au o tehnica bine pusa la punct care sa contribuie la o nastere vaginala de succes.

Cum poti evita o cezariana?

Daca vei avea toate informatiile in legatura cu procesul nasterii si te vei familiariza cu modalitatile prin care iti poti usura durerile nasterii, vei avea mai mult succes in a evita o cezariana. Preia controlul situatiei si ajuta-ti organismul sa se pregateasca mai bine pentru nastere si travaliu.

O modalitate prin care poti face acest lucru este folosind tehnicile de acupresura. Acupresura sau presupunctura este o metoda terapeutica prin care sunt stimulate prin presare sau masare anumite zone ale corpului considerate a avea o activitate biologica deosebita. Folosind acupresura, functiile corpului se vor imbunatati permitand organismului sa “dea tot ce are” pentru a naste pe cale naturala.


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri