Vorbesc aici,evident,despre maternitatile de stat, nu cele private, unde contra unei sume considerabile beneficiezi de absolut tot ce are nevoie de femeie care naste(chiar asa?!)...
Ok,am rezolvat bagajul,l-ai facut,ai plecat la spital. Cand te internezi, de regula trebuie sa ai la tine niste "chestii" (daca nu le ai la momentul respectiv, ti le cer la externare): adeverinta din care sa reiasa plata asigurarilor sociale in ultimele 12 luni, de preferat sa ai dosarul cu analize si ecografii din timpul sarcinii, carnetul gravidei s.a.m.d, si un bagaj usor doar pentru sala de travaliu (adica apa, trusa pentru peridurala, ceva usor de mancare, o revista sau un mp3 player, ceva care sa te relaxeze pe timpul travaliului).

Sfaturi pretioase: incearca sa identifici persoanele "de comitet": trebuie sa mai existe si asistente tinere, dragute, care inca nu sunt cu nervii pe bat si mai cred in meseria pe care o practica. Cand nu iti convine ceva, spune, nu iti fie jena, daca trebuie fa scandal, pana la urma e vorba de tine si de copilul tau, nu? Incearca sa obtii in permanenta informatii despre starea ta si ce urmeaza sa ti se intample, cum, cand.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Autor: Gabriela Singureanu

Acest articol este un post preluat de pe blogul Gabrielei, "Blog de mama". Gabriela ne invata cum ar trebui sa ne pregatim pentru nasterea intr-o maternitate de stat din Romania. Acest "mic ghid de supravietuire" este foarte util - stiind ce te asteapta vei sti cum sa actionezi mai bine. Tu ce parere ai despre maternitatile din Romania? Intra pe forum si spune-ne!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri