Majoritatea femeilor insarcinate se asteapta sa nasca la termen, dar uneori nasterea are loc mult mai devreme decat s-ar fi asteptat. In ultimii ani numarul nasterilor premature a crescut impresionant, iar specialistii nu au reusit sa elucideze cauzele pentru care nasterea se declanseaza inainte de termen.
S-au descoperit diferite tratamente ce pot ajuta femeile aflate la risc sa previna nasterea prematura. Progesteronul administrat in timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina la femeile ce au avut o nastere prematura in antecedente a scazut procentul nasterilor inainte de termen cu 30%.
Durerile abdominale sau cele lombare, scurgerile vaginale abundente, sangerarile vaginale, senzatia de presiune pelvina sau usturimile la urinat pot fi semne sau simptome ale unei nasteri premature. Citeste articolul “Semnele si simptomele travaliului prematur” pentru afla mai multe despre acest subiect.
Daca medicul considera ca gravida se afla in travaliu prematur poate decide sa amane nasterea pentru cateva zile, pentru a-i acorda lui bebe mai mult timp pentru a se dezvolta corespunzator. Odihna la pat, fluidele administrate intravenos sau tocoliticele (cele mai eficiente medicamente folosite pentru tratamentul nasterilor premature) pot ajuta medicul sa amane nasterea pentru cateva zile. Daca semnele si simptomele apar in cea de-a 35 a saptamana de sarcina, amanarea nasterii poate sa nu fie necesara.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Dislexia: ce este, simptome și tratament - Ghid complet
Medic dermatolog, despre cauzele creșterii incidenței cancerului de piele. Cum ne-au afectat pandemia și modificările climatice
Stima de sine scăzută: cauze și metode utile despre cum să o crești
Orice gravida trebuie sa se protejeze din primele zile de sarcina pentru a aduce pe lumea un bebelus frumos si sanatos!
Un articol de Simona Prodanoiu
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?