“Speram ca indicatorul de mortalitate sa fie semnificativ redus pentru toate categoriile de prematuri, dar in special pentru cei cu varsta de gestatie mai mica de 30 de saptamani, unde avem cea mai mare rata de mortalitate. Prin utilizarea ventilatoarelor de inalta frecventa creste sansa de supravietuire a copiilor nascuti prematur si, de asemenea, scad complicatiile asociate cu prematuritatea – in special handicapul pulmonar. Acest tip de ventilatie permite utilizarea de presiuni mai mici de ventilatie si o durata de ventilatie mai redusa, ceea ce, pe termen lung, determina o patologie pulmonara mai putin severa, atat din punct de vedere al gravitatii, cat si din punct de vedere al incidentei. Prin utilizarea acestor echipamente ne propunem sa crestem rata supravietuirii cu 0,5 – 1 %/an si sa reducem rata complicatiilor asociate ventilatiei conventionale”, declara Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Presedinta Asociatiei de Neonatologie din Romania.
Despre campania “Sansa la viata, sansa la noi amintiri”
Editia din 2008 a campaniei “Sansa la viata, sansa la noi amintiri” a contribuit la dotarea celui de-al doilea bloc operator la Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures (IBCvT) si la specializarea in cardiologie interventionala, in Elvetia, a unui medic de la IBCvT. Valoarea totala a fondurilor donate in cadrul campaniei a depasit 1,2 milioane de RON.Editia din 2009 a urmarit sprijinirea infiintarii celei de-a doua sectii de chirurgie cardio-vasculara pediatrica din tara, in cadrul Spitalului de Urgenta pentru Copii „Marie S. Curie” din Bucuresti. Valoarea donatiei in cadrul campaniei a fost de 1,2 milioane de RON, suma folosita pentru achizitionarea de echipamente de chirurgie cardio-vasculara si anestezie-terapie intensiva.
Sursa: Comunicat de presa
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă