Tinerii ar trebui sa solicite medicului o serie de informatii medicale in cazul in care decid sa isi intemeieze propria familie si sa aiba copii.

2. Un avort (si in special unul realizat la prima sarcina) creste riscul unei nasteri premature la urmatoarea sarcina.

3. Momentul conceptiei este de o importanta vitala pentru tot restul sarcinii. Tinerii care decid sa aiba copii trebuie sa planifice acest eveniment important si sa isi asume responsabilitatea pentru sanatatea si viitorul copilului lor.

4. Este foarte important ca momentul conceptiei sa fie intr-o perioada in care ambii parinti sunt perfect sanatosi si nu sufera de intoxicatii cu nicotina, alcool sau droguri.

5. Se recomanda ca administrarea oricarui medicament pe timpul sarcinii sa fie discutata cu specialistul care supravegheaza sarcina.

6. Sanatatea noului nascut este direct corelata cu sanatatea mamei. Din aceasta cauza este foarte important ca o posibila infectie mama-fat sa fie descoperita si tratata cat mai devreme posibil. Aceasta ar putea preveni o nastere prematura si poate garanta sanatatea copilului. Infectiile virale si bacteriene constituie cauza cea mai frecventa a nasterilor premature.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

7. Programarea la specialistul obstetrician in primele trei luni de sarcina este obligatorie, iar in cazul in care exista orice fel de risc, viitoarea mama trebuie sa consulte medici specialisti din specializarea in care se suspecteaza riscul. Orice patologie a sarcinii reprezinta un risc de nastere prematura.

8. Pentru evolutia unei sarcini normale sunt necesare patru vizite medicale in ultimele 4 luni de sarcina, la medicul specialist obstretician. Daca sarcina este cu risc, vizitele se vor face de doua ori pe luna sau saptamanal.

9. Gravidele trebuie sa efectueze examinari repetate de urina. Infectiile urinare se vor trata corect. Orice febra in cadrul infectiei trebuie combatuta.

10. Gravidele trebuie sa isi monitorizeze cresterea in greutate.

11. Gravidele cu Rh negativ trebuie sa faca determinari de anticorpi.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE 12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

12. Stresul si efortul fizic pe timpul sarcinii reprezinta un risc ridicat de nastere prematura.

13. Sarcinile multiple si fertilizarea in vitro expun mama la riscul unei nasteri premature. Acest tip de sarcini trebuie monitorizate cu atentie pentru a se putea observa chiar si cel mai mic simptom de disconfort al fatului in uter, iar viitoarea mama trebuie sa se supuna controalelor medicale mai frecvent.

14. Ambii parinti trebuie sa creeze un microclimat favorabil pentru cresterea bebelusului si sa asigure o alimentatie hranitoare inainte si in timpul sarcinii. Alimentatia hranitoare, starea sanatatii mamei si grija tatalui pentru calmul si fericirea familiei sunt cele mai bune garantii pentru a avea un bebelus sanatos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri