Afectiuni ale dezvoltarii fatului - daca mama in primul trimestru a consumat alcool, a fumat sau a consumat alte substante toxice (se poate intampla daca nu a stiut ca a ramas insarcinata) riscul ca fatul sa dezvolte malformatii este foarte mare, adesea aceste malformatii sunt incompatibile cu viata copilului in dezvoltare si apare avortul spontan. Exista si situatii de sindroame genetice care pot duce la avort spontan. In general dezvoltarea anormala a fatului, din diverse motive (inclusiv medicamentoase) poate duce la avort spontan.
Afectiuni genitale ale mamei - mama poate prezenta afectiuni genitale care nu ii permit dezvoltarea completa a unei sarcini - chisturi ovariene, afectiuni uterine, ovariene, infectii sau afectiuni congenitale ale mamei etc.
Este recomandat ca dupa cinci zile de intarziere a ciclului menstrual sa va faceti un test de sarcina, iar daca acesta a iesit negativ iar menstruatia nu a venit, se recomanda repetarea testului la doua satptamani. Daca sunteti gravida, contactati medicul de specialitate pentru a incepe analizele necesare unei bune dezvoltari a sarnicii.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?