Avortul spontan reprezinta una din marile temeri ale femeilor insarcinate, fiind o intamplare extrem de dureroasa atat pentru gravida, cat si pentru cuplu.

Uneori, cunoscandu-se din timp cauzele care pot duce la un avort spontan, femeile insarcinate pot evita sau trata respectivele cauze astfel incat riscul avortului spontan sa fie eliminat.

Care sunt cauzele avortului spontan?

Infectiile cu Toxoplasma Gondii sunt periculoase pentru femeile care raman insarcinate. Acesta este un parazit care se ia de la pisici si care, printre alte efecte (cu simptomatologie silentioasa, neglijabila, astfel incat femeia nici nu stie ca e infectata) produce si avortul spontan. Femeia trebuie diagnosticata si prin tratament poate mentine sarcina.

Mola Hidatiforma reprezinta o alta afectiune, de obicei cu implicatii genetice, placenta mamei suferind anumite anomalii in dezvoltare, astfel fara tratament avortul se produce fara exceptie. In cazurile in care nu se formeaza un fetus viabil, tratamentul este destul de complicat.

Diabetul

Diabetul, mai ales cel insulino-dependent debutat la varsta adulta (de obicei la femeile cu un fond atopic pronuntat poate sa apara, dupa repetate alergii de exemplu sau cu boala in familie) duce la avort spontan.

Afectiunile tiroidiene influenteaza sarcina pentru ca hormonii tiroidieni prezinta efecte asupra ovarului si hormonilor sexuali feminini, astfel ele pot influenta dezvoltarea sarcinii si pot duce la avort spontan.

Rh-ul incompatibil al mamei poate reprezenta o problema in ceea ce priveste evolutia sarcinii. Femeile cu Rh negativ care au ramas insarcinate cu un tata ce prezinta Rh pozitiv au risc crescut de avort spontan pentru ca dezvolta anticorpi antiRh-ul fatului, astfel in omoara. Exista tratament especiale care se fac, astfel ca in zilele noastre o mamica cu Rh negativ in situatia de mai sus, diagnosticata la timp, poate duce sarcina la bun sfarsit, poate avea chiar mai multe sarcini, in functie de si organismul ei.


Infectii in timpul sarcinii - unele infectii in timpul sarcinii pot provoca avortul, de aceea gravida face periodic analize si eventual pentru unele boli (de exemplu rubeola) poate fi vaccinata cu aproximativ un an inainte de momentul in care isi doreste sa ramana insarcinata (sau chiar cu mai mult timp - este valabil pentru cele care nu au facut boala in copilarie).


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri