17 Octombrie 2011 publicat în Nastere 6 share-uri

Gravida traieste o gama larga de simptome pe tot parcursul sarcinii, dar parca devine mult mai atenta la ceea ce simte cu cat se apropie mai mult de momentul nasterii.

Semne si simptome ale travaliului

Contractiile Braxton Hicks

Inca din ultimul trimestru de sarcina femeia incepe sa aiba Contractii Braxton Hicks. Aceste contractii uterine au menirea sa pregateasca uterul gravid pentru momentul nasterii. Contractiile din nastere sunt insa diferite de acestea, fiind mult mai puternice. Contractiile Braxton Hicks se deosebesc de contractiile din travaliu prin:

- ameliorarea pana la disparitie a acestor contractii la mers sau la schimbarea pozitiei;

- sunt neregulate, aritmice si mai putin intense;

- nu cresc in frecventa si intensitate.

Aceste contractii anunta ca te apropii de momentul nasterii.

Senzatia de presiune in abdomenul inferior

Senzatia de presiune in pelvis este resimtita de femeia insarcinata cu 4-2 saptaani inainte de nastere. Aceasta senzatie de presiune in abdomenul inferior apare insotita de o senzatie de scadere a presiunii abdominale inalte, gravida resimtind aceasta ca o usurare la respiratie. Preziune pelvina apare prin pozitionare bebelusului in pozitie de nastere: cu capul in jos, situat in pelvis.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Ruperea apei

Ruperea sacului amniotic duce la scurgerea lichidului amniotic prin canalul vaginale – ruperea apei. Este unul din semnele incipiente ale travaliului si atunci cand se intampla aceasta trebuie sa anuntati rapid medicul cu care urmeaza sa nasteti.

Pete maronii pe slip

Sangerarile in timpul sarcinii trebuie de urgenta anuntate la medic. Insa cele din momentul inceperii travaliului sunt normale. Pe slip apare o pata de secretii maronii sau chiar usor sangerande care anunta eliminarea dopului cervical si inceperea travaliului. Este indicat sa anuntati imdeiat medicul.

Contractiile de la inceputul travaliului – contractiile adevarate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri