11 Mai 2012 publicat în Preconceptie 21 share-uri

Tu stii sa le recunosti? Iata cele mai intalnite 15 semne si simptome ale sarcinii.

Studiile au aratat ca un ovul se fertilizeaza in 12 ore de la ovulatie (si in nu mai mult de 24 de ore caci atunci incepe deja sa moara), asadar simptomele si semnele unei sarcini nu vor aparea decat dupa implantare, adica dupa 7-10 zile. Odata instalat, embrionul incepe sa produca hormonul sarcinii hCG. Abia din acest moment sarcina poate fi depistata si incep sa apara simptomele si semnele.

Atentie! Fiecare femeie experimenteaza sarcina in mod diferit, asa ca nu trebuie sa intrati in panica daca nu aveti aceleasi simptome sau semne ca alte gravidute.

Image (C): www.shutterstock.com - 1580283. Used under license from Shutterstock.com 10.08.2008

Iata o lista cu 15 de semne si simptome ale sarcinii:

Lipsa sangerarii

Unul din primele semne ale sarcinii este lipsa sangerarii lunare. Desi acest semn este asociat cel mai adesea cu sarcina, aveti grija pentru ca poate indica mai multe afectiuni sau poate fi influentat de mai multi factori (schimbari climatice, raceli, stres, operatii etc.). In plus, anumite femei continua sa sangereze in primele luni sau pe tot parcursul sarcinii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Temperatura bazala este usor ridicata

Temperatura bazala este una din metodele traditionale prin care se poate descoperi perioada fertila a unei femei dar poate fi si un prim semn al sarcinii. Daca ati tinut un mic grafic cu temperatura bazala, probabil ati observat ca dupa ovulatie temperatura a ramas la fel de ridicata. Nivelul de progesteron este cel care mentine temperatura ridicata. Daca dupa ovulatie temperatura revine la normal, atunci nu ati ramas insarcinata.

Schimbari sau modificari la nivelul sanilor

Inca dintr-o faza incipienta a sarcinii se pot observa urmatoarele schimbari la nivelul sanilor:

  • Sensibilitatea sfarcurilor
  • Culoarea inchisa a sfarcurilor
  • Marirea bustului etc.

Image (C): www.shutterstock.com - 863429. Used under license from Shutterstock.com 10.06.2008

Oboseala

Odata cu sarcina, metabolismul de schimba pentru a se pregati sa suporte toate schimbarile organismului si din acest motiv s-ar putea sa te simti foarte, foarte obosita si sa simti nevoia sa dormi mai toata ziua. De asemenea, progesteronul are un efect sedativ.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri