Greturi matinale
... sau greturi zilnice. Chiar daca numele spune ca sunt doar dimineata, ele pot aparea in orice moment al zilei.
Mucus cervical abundent
Ca si in timpul ovulatiei, nivelul secretiilor s-ar putea sa fie mai abundenta decat de obicei.
Crampe abdominale
Chiar si atunci cand o femeie nu este insarcinata, uterul ei se contracta. Diferenta este ca atunci cand este insarcinata, fatul se dezvolta si se impinge in peretii uterului, fapt ce determina contractiile, dar sunt normale. In cazul in care aceste crampe sunt insotite de sangerari, prezentati-va la medic de urgenta!
Image (C): www.shutterstock.com - 8031727. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008
Constipare si flatulenta
Datorita nivelului ridicat de hormoni, chiar si intestinele pot avea de suferit in incercarea lor de a se pregati sa faca loc unui fat. Aceste schimbari pot produce constipatie si flatulenta.
Urinare frecventa
Atunci cand o femeie ramane insarcinata, organismul secreta hormonul sarcinii, sau hCG, un hormon care stimuleaza fluxul sanguin din zona pelviana, motiv pentru care vezica urinara mai sensibila. O femeie insarcinata va simti des nevoia sa urineze dar cantitatile vor fi mici.
Simtul olfactiv
Cand o femeie ramane insarcinata, simtul ei olfactiv se poate ascuti. Mirosurile, chiar si cele mai discrete, pot sa ajunga sa o deranjeze si sa ii dea stari de greata. De regula, mirosurile cauzate de
mancare sunt cele care cauzeaza cele mai multe stari de voma.
Schimbarea starii de spirit
In primul trimestru de sarcina pot aparea schimbari de comportament, de sentimente si de stari sufletesti. Multe femei insarcinate isi schimba starea de spirit foarte repede, devin nervoase, sunt usor iritate tot timpul. E din cauza hormonilor.
Image (C): www.shutterstock.com - 9368407. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?