11 Mai 2012 publicat în Preconceptie 21 share-uri

Tu stii sa le recunosti? Iata cele mai intalnite 15 semne si simptome ale sarcinii.

Greturi matinale

... sau greturi zilnice. Chiar daca numele spune ca sunt doar dimineata, ele pot aparea in orice moment al zilei.

Mucus cervical abundent

Ca si in timpul ovulatiei, nivelul secretiilor s-ar putea sa fie mai abundenta decat de obicei.

Crampe abdominale

Chiar si atunci cand o femeie nu este insarcinata, uterul ei se contracta. Diferenta este ca atunci cand este insarcinata, fatul se dezvolta si se impinge in peretii uterului, fapt ce determina contractiile, dar sunt normale. In cazul in care aceste crampe sunt insotite de sangerari, prezentati-va la medic de urgenta!

Image (C): www.shutterstock.com - 8031727. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008

Constipare si flatulenta

Datorita nivelului ridicat de hormoni, chiar si intestinele pot avea de suferit in incercarea lor de a se pregati sa faca loc unui fat. Aceste schimbari pot produce constipatie si flatulenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Urinare frecventa

Atunci cand o femeie ramane insarcinata, organismul secreta hormonul sarcinii, sau hCG, un hormon care stimuleaza fluxul sanguin din zona pelviana, motiv pentru care vezica urinara mai sensibila. O femeie insarcinata va simti des nevoia sa urineze dar cantitatile vor fi mici.

Simtul olfactiv

Cand o femeie ramane insarcinata, simtul ei olfactiv se poate ascuti. Mirosurile, chiar si cele mai discrete, pot sa ajunga sa o deranjeze si sa ii dea stari de greata. De regula, mirosurile cauzate de

mancare sunt cele care cauzeaza cele mai multe stari de voma.

Schimbarea starii de spirit

In primul trimestru de sarcina pot aparea schimbari de comportament, de sentimente si de stari sufletesti. Multe femei insarcinate isi schimba starea de spirit foarte repede, devin nervoase, sunt usor iritate tot timpul. E din cauza hormonilor.

Image (C): www.shutterstock.com - 9368407. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri