Acnee
Tot din cauza schimbarilor hormonale, multe mamici pot avea acnee. Ea va disparea odata cu normalizarea nivelului de hormoni.
Infundarea nasului si raceala
In timpul sarcinii, sistemul imunitar este suprimat pentru a nu ataca sau respinge fatul (poate sa il perceapa ca pe un corp strain din cauza homonilor pe care ii produce) iar anticorpii fac parte din ciclul de dezvoltare a celui mic. Asadar, schimbarile hormonale influenteaza sistemul imunitar, asa ca o femeie insarcinata este mai expusa racelilor.
Pofta de mancare
Nivelul de hormoni se poate observa si in saliva, ceea ce poate determina schimbarea gustului la mancare. Altele pot avea pofte neobisnuite (se crede ca organismul incepe sa ceara mancare ce contine substante pe care corpul nu le are sau are deficiente) sau isi pot schimba total gusturile (nu mai au pofta de dulciuri dar au pofta de mancare sarata etc.).
Pete pe lenjeria intima
Atunci cand embrionul se implanteaza in uter, atunci pot aparea mici sangerari. Nu e niciun motiv de grija.
Kidz iti recomanda mai multe articole despre copii:
Cum stii daca esti insarcinata? Cele mai comune semne ale sarcinii
Sunt insarcinata? 10 Semne ca ai ramas gravida
20 semne incipiente ale sarcinii
7 simptome jenante ale sarcinii pe care nimeni nu ti le spune
Semne neobisnuite care pot anunta o sarcina
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.
Fotografie homepage si interior: Image (C): www.shutterstock.com - 9883723. Used under license from Shutterstock.com 11.28.2008
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.