1 Octombrie 2010 publicat în Sarcina 2 share-uri

Atunci cand ramai insarcinata, mai ales daca te aflii la prima sarcina si inca nu stii ca porti in pantecele tale o fiinta in dezvoltare, atunci ti se poate parea ca esti intr-o continua schimbare si nu face parte dintre cele mai dorite schimbari ale tale.

Asadar, pe langa simptomele normale in sarcina s-ar putea sa ai parte de cele mai ciudate pofte sau manifestari, iar unele dintre acestea pot fi cu adevarat jenante.

7 simptome jenante ale sarcinii pe care nimeni nu ti le spune

Flatulatiile

Se intampla adesea ca in timpul sarcinii, datorita progesteronului, sa creasca motilitatea gastrica si intestinala, adica se intensifica miscarile peretilor musculari ale acestor organe cavitare. Astfel nu doar veti fi balonate, dar eliminarea gazelor se poate face cu presiune astfel incat sa nu puteti ascunde discret flatulatiile in public, la birou, la o masa festiva sau chiar in mijloacele de transport daca e cazul. Solutia? Un test de sarcina, vizita la un medic si masuri urgente asupra dietei.

“De la mana pan’ la gura...”

Asa vorbeste o celebra expresie romaneasca despre uitare. Asadar, sunteti in mijlocul unui discurs sau in timpul unei convorbiri telefonice si brusc uitati detalii sau chiar subiectul in curs. La fel se poate intampla si in timpul unei sedinte sau chiar sa uitati de sedinta. Ce se inatmpla? De ce scade concentrarea? De vina sunt tot hormonii de sarcina si atunci cand aveti pierderi ale memoriei de scurta durata va puteti gandi si la o sarcina.

Ceva miroase neplacut...

Anumite lucruri sau anumiti oameni pot capata pentru voi mirosuri indezirabile desi inainte nu simteati nimic neplacut. Mirosul de peste sau unele parfumuri va pot starni brusc senzatia de greata, la fel si mirosul unor persoane sau chiar mirosul partenerului. Se intampla multe lucrurui ciudate legate de miros in sarcina...

Irascibilitate exagerata

Daca pana acum nu ati fost firi certarete, la incepututl sarcinii va puteti certa cu toata lumea! Cu colegii, cu prietenii, cu rudele, cu clientii si asa mai departea, aceasta pentru ca homronii de sarcina declanseaza modificari si variatii ale starii psihice, uneori foarte greu de controlat.

Somnul

Tot in primul trimestru de sarcina poti avea situatii in care sa va fie foarte somn, desi sunteti in mijlocul unor activitati importante. Astfel puteti lua pauze bruste, puteti adormi involuntar cu capul pe birou sau nu va mai treziti dimineata pentru a ajunge in timp util la birou.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri