12:07, 30 Iulie 2012 publicat în Preconceptie 22 share-uri

6 Metode extrem de utile pentru femeia care doreste sa devina mama. Sarcina, in perioada fertila, este evenimentul major pentru care luna de luna organismul tau face multe "pregatiri".

Ca regula generala este deasemenea util de retinut cum se calculeaza perioada ovulatiei in cazul ciclurilor care depasesc 28 de zile: aproximativ cu 14 zile inaintea viitoa

rei menstruatii este ovulatia

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

. Spre exemplu, un ciclu de 30 zile calculat cu metoda calendarului, va avea ovulatia in ziua 16 (de la prima zi a ciclului menstrual). Ciclul de 28 de zile e considerat regulat, avand in principiu ovulatia in ziua 14.

Metoda glerei cervicale

Glera cervicala este mucusul secretat de colul uterin, care isi schimba consistenta si cantitatea pe parcursul ciclului menstrual. Colul uterin si mucoasa vaginala secreta cel mai mult in perioada ovulatiei, de unde denumirea de “perioada zilelor umede”. Este vorba de fapt de glera, secretia mucoasa datorata hormonilor estrogeni.

Citeste si:
10 motive pentru a bea Prosecco
10 motive pentru a bea Prosecco

Glera semnaleaza ca esti in perioada de ovulatie. In aceste perioada vei constata o secretie abundenta, care se deschide la culoare sau incolora, alunecoasa, diferita de secretia din “perioadele uscate” care este putina, consistenta si albicioasa sau poate fi absenta.

Atentie insa, secretiile vaginale normale nu sunt purulente sau urat mirositoare si nu se insotesc de alte simptome genitale.

Temperatura bazala

Metoda masurarii temperaturii bazale orienteaza asupra perioadei de ovulatie, alaturi de glera cervicala. Daca doresti sa observi cum se modifica temperatura corpului tau in functie de fazele ciclului menstrual, iti poti determina temperatura in fiecare dimineata, la trezire, inainte de masa. Astfel poti alcatui grafice cu temperatura bazala.

Daca iti determini temperatura timp de mai multe luni, vei observa ca intr-o anumita perioada temperatura bazala este mai crescuta cu 0.5-1 grad Celsius (exceptand conditiile care genereaza independent cresterea temperaturii, inclusiv stresul, lipsa somnului, alcoolul).

Foto: Shutterstock.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri