Ce se intampla? In preajma ovulatiei si mai ales in momentul ovulatiei si cateva zile dupa ovulatie, temperatura bazala a corpului tau este crescuta cu 1 grad, datorita hormonului progesteron.
In cazul in care a avut loc si fecundarea ovulului, temperatura bazala ramane crescuta (secretia de progesteron se mentine in sarcina). In caz contrar, temperatura bazala va reveni la normal, odata cu instalarea dominantei estrogenice.
Test de ovulatie
Alaturi de cele mentionate mai sus, mai sunt si alte semne care arata ca organismul se pregateste prin eliminarea unui ovul sa dea nastere unei noi fiinte. Tot in perioada ovulatiei apare tensionarea sanilor, durere sau disconfort local, cresterea libidoului, rar, o mica sangerare. Pentru siguranta se poate folosi un test de ovulatie.
Testul de ovulatie detecteaza prezenta in urina a hormonului luteinizant, hormon responsabil de producerea ovulatiei. Mai ales femeile care nu se pot baza pe un ciclu regulat pot gasi un aliat in aceasta metoda.
Citeste si:
Afla perioada fertila cu Testul de Ovulatie
Metoda Shettles
Metoda Shettles este una dintre cele mai mediatizate metode de a alege sexul copilului, devenind faimoasa prin milioanele de copii ale bestseller-ului "Cum sa alegi sexul copilului tau". Rata de succes a acestei metode este demna de luat in consideratie, rezultatele situandu-se intre 75-90%.
Ovulul este purtator al cromozomului X intotdeauna. Spermatozoidul este cel care „stabileste” sexul viitorului copil, in functie de crz pe care il poarta:X sau Y. Daca spermia care fecundeaza ovulul are crz X, copilul va avea XX (unul de la tata, celalalt de la mama) si va fi fetita. Daca spermia care fecundeaza ovulul are cromozom Y, atunci copilul va avea XY (X de la mama, Y de la tata) si va fi baietel.
- Spermatozoizii Y sunt mai rapizi si mai sensibili, rezistand mai putin timp si fiind mai usor distrusi la variatiile mediului uterin si din trompe.
- Spermatozoizii X sunt mai mari, migreaza mult mai greu spre ovul si sunt mai rezistenti. Ei traiesc mai mult timp in tractul genital feminin.
Foto: Shutterstock.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară