20 Noiembrie 2013 publicat în Preconceptie 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Infertilitatea este definita ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Insa, atunci cand sistemul de aparare al organismului nu mai reactioneaza in fata unor afectiuni sau boli, se produce un dezechilibru interior prin care este afectata si reproducerea.

• Fructele de Goji - acestea ajuta la eliminarea radicalilor liberi si stimuleaza imunitatea. Fructele de goji sunt recunoscute de terapeutii asiatici ca fiind un stimulent al fertilitatii.


• Avocado
“Avocado este considerat de multi nutritionisti "fructul fertilitatii". Datorita continutului bogat de vitamina E, consumul lui ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential in procesul conceptiei” ne sfatuieste specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• Spanacul si alte frunze verzi sunt o sursa excelenta de acid folic ce optimizeaza productia de sperma, faciliteaza producerea regulata de ovule si la prevenirea defectelor tubului neural la inceputul sarcinii. E o importanta sursa de fier si vitamina C necesara pentru cresterea calitatii spermei, protejand ADN-ul.

• Stridiile “Aceste delicatese abunda in zinc si sporesc fertilitatea, zincul fiind considerat cel mai important nutrient pentru fertilitate intrucat ajuta la productia de sperma si ovule sanatoase. Daca nu agreezi stridiile, zincul poate fi gasit in fasole, oua, nuci, cereale integrale si seminte de dovleac” recomanda medicul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

• Cerealele integrale - bogate in vitamina B, cerealele integrale reprezinta unul dintre cei mai importanti stimulenti pentru productia hormonilor necesari in facilitarea sarcinii.

• Morcovii – cu un aport crescut de betacaroten si vitamina A, dezvolta in organism celule care ajuta la cresterea numarului de spermatozoizi la barbati, contribuind simultan si la imbunatatirea calitatii spermei. Organismul poate lupta cu eficienta impotriva bolilor autoimune printr-un consum regulat de alimente de culoare galbena sau portocalie, precum morcovii.

“Printre cele mai frecvente cauze corelate cu problema infertilitatii imunologice se afla istoricul familial de boli autoimune si afectiuni ale glandei tiroide. In plus, in cazul femeilor, exista si probleme imunitare care pot provoca intreruperi de sarcina: defectele de coagulare a sangelui, anticorpi impotriva spermei, incompatibilitatea la nivelul tesuturilor sau anticorpii hormonali.

Chiar daca sunt greu de identificat, toate aceste afectiuni pot fi usor depistate prin simple teste de sange, iar cu metodele de terapie corespunzatoare organismul poate fi pregatit si sustinut in dezvoltarea sarcinii pana la termen”, ne sfatuieste specialistul Ropharma in epidemiologie, Dr. Tania Bejan.

Problema infertilitatii este, de asemenea, corelata in multe cazuri si cu infectiile intime, deoarece acestea pot cauza leziuni ale colului uterin si inflamatii pelviene, afectiuni ce pot periclita pe termen lung sistemul reproducator feminin. De aceea, ingrijirea intima, in perioada sarcinii si nu numai, are o valenta importanta in asigurarea echilibrului delicat dintre sanatatea intima si infertilitate.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri