8 Februarie 2023 publicat în Preconceptie 1 share-uri

Există un mit în ceea ce privește fertilitatea, cum că în timpul menstruației femeile nu rămân însărcinate. Este adevărată această afirmație sau există șanse de a concepe un copil în aceste zile delicate ale lunii?

La această întrebare ne va răspunde astăzi dr. Silviu Iștoc, șef de secție obstetrică-ginecologie în cadrul Medicover Hospital.

Poți rămâne însărcinată în timpul menstruației?

„Cel mai probabil nu vei rămâne însărcinată în timpul menstruației. Asta pentru că perioada de ovulație este la câteva zile distanță, scăzând orice șansă de a rămâne însărcinată în acest timp. Cu toate acestea, există și excepții. Șansele minime de sarcină se aplică femeilor care au un ciclu tipic de 28 până la 30 de zile sau mai mult. Dacă ai un ciclu mai scurt, să spunem la fiecare 21 până la 24 de zile, înseamnă că ovulezi mai devreme. Deoarece spermatozoizii pot trăi în interiorul vaginului timp de până la 5 zile, ai putea să faci sex spre sfârșitul menstruației și apoi să concepi 4 sau 5 zile mai târziu, cu o ovulație timpurie”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Probabilitățile de a rămâne însărcinată în timpul menstruației sunt scăzute, dar posibilitățile există.

Poți rămâne însărcinată imediat după menstruație?

După menstruație, te apropii de fereastra de fertilitate, așa că da, poți rămâne însărcinată imediat după menstruație. Într-un ciclu tipic care are loc la fiecare 28 până la 30 de zile, fereastra de fertilitate este de obicei între ziua 11 și ziua 21. Amintește-ți totuși că, spermatozoizii pot trăi până la 5 zile. Dacă menstruația (timp de sângerare) durează între 5 și 7 zile și faci sex imediat după aceea, te apropii de fereastra de fertilitate.

Poți rămâne însărcinată în ultima zi a menstruației?

Dacă sângerarea se oprește în ziua 6, iar raportul sexual se întâmplă în ziua 7 și ovulația apare în ziua 11, este posibil ca spermatozoizii din ziua 6 să aștepte în trompele uterine pentru concepție. Șansele tale de a concepe imediat după menstruație cresc cu fiecare zi după încetarea sângerării. Dacă încerci să concepi, acesta este un moment bun pentru a acționa.

Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dar chiar înainte de menstruație poți rămâne însărcinată?

Probabilitatea de a rămâne însărcinată chiar înainte de menstruație este scăzută. Pentru femeile cu un ciclu tipic de 28 până la 30 de zile sau mai mult, iar ciclurile lor sunt regulate, este destul de sigur să spunem că ovulația a avut loc între Ziua 11 și Ziua 21. Ovulul este disponibil doar pentru 12 până la 24 de ore pentru concepție.

Aceasta înseamnă că zilele dinaintea menstruației sunt cele mai sigure pentru a face sex fără așteptarea de a rămâne însărcinată. Numărul de „zile sigure” chiar înainte de menstruație crește cu ciclurile mai lungi și scade cu ciclurile mai scurte.

În concluzie, ciclurile de ovulație ale unei femei pot varia, așa că este posibil din punct de vedere statistic să rămâi însărcinată în timpul menstruației. În timp ce sarcina este mai puțin probabilă în primele zile ale menstruației, șansele cresc în zilele ulterioare.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Mihalache&Dristor, cele mai noi locații el Studio în care poți beneficia de epilarea cu laser Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

* Silviu Iștoc este medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în chirurgie ginecologică minim invazivă și Medicina materno-fetală. Competențele medicului Silviu Istoc sunt impresionate, de la histerescopie, la chirurgie ginecologică, ultrasonografie obstetricală și ginecologică, laparoscopie, chirurgie ginecologică minim invazivă și medicină materno-fetală.

Foto fr și main: comzeal images /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri