1 Septembrie 2022 publicat în Preconceptie 21 share-uri

Iata ce importanta are efectuarea unui profil TORCH in sarcina – ce implica aceasta testare, ce probleme pot fi identificate si cum pot influenta acestea starea fatului in sarcina.

Ce este profilul TORCH?

Profilul TORCH este un grup de analize efectuate pentru detectarea anumitor infectii la femeile insarcinate. Infectiile pot fi transmise fatului in timpul sarcinii. Detectarea precoce si tratamentul unei infectii pot preveni complicatiile la nou-nascuti. Rezultatele unui profil TORCH arata daca aveti in prezent o boala infectioasa sau daca ati avut recent una. De asemenea, pot arata daca aveti imunitate la anumite boli, cum ar fi rubeola, de la vaccinarea anterioara. Daca planuiti sa ramaneti insarcinata este indicat sa efectuati aceasta testare inainte. Daca ati ramas insarcinata si a fost o sarcina neplanificata, se recomanda testarea cat mai curand, in primele saptamani de sarcina.

TORCH este un acronim pentru infectiile acoperite in screening:

  • toxoplasmoza;
  • alte infectii (other in engleza) – HIV, virusuri hepatice, varicela, sifilis, parvovirus etc.;
  • rubeola;
  • citomegalovirus;
  • herpes simplex,

Testele evalueaza anticorpii impotriva bolilor infectioase. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii  A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023

Sursa foto articol: Natalia Deriabina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri