Anterior confirmarii testului de sarcina si inainte ca semne precum burtica proeminenta si absenta menstruatiei sa devina evidente si incontestabile, exista niste semnale precoce care te pot anunta ca vei deveni mamica.

Pentru a le putea observa si analiza, trebuie sa stii totul despre felul in care functioneaza organismul tau si despre schimbarile care se produc dupa conceptie.

Fertilizarea si declansarea primelor simptome de sarcina

Sarcina apare ca urmare a fertilizarii ovulului de catre spermatozoid. In mod natural, acest lucru se intampla in urma unui act sexual neprotejat intre doi parteneri fertili.

Perioada de ovulatie

Durata ciclului menstrual variaza, de la o femeie la alta, intre 21 si 35 de zile. Durata medie a acestuia este de 28 de zile. Ovulatia are loc intre a zecea si a saisprezecea zi ce precede menstra.

Fertilizarea ovulului

Fertilizarea are loc in urmatoarele 12-24 ore dupa ovulatie. Locul conceptiei este tubul falopian, unde ovulul se afla in asteptarea spermatozoidului care poate ajunge la destinatie chiar si dupa 3-4 zile. Astfel, perioada care se scurge de la ovulatie pana la implantare poate ajunge pana la 7-10 zile.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: G-Stock Studio /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri