IN ACEST ARTICOL:
Multi viitori parinti, cand sunt intrebati ce sex si-ar dori sa aiba copilasul lor zic: "Nu conteaza, sanatos sa fie, ma bucur oricum de el".

Multi viitori parinti, cand sunt intrebati ce sex si-ar dori sa aiba copilasul lor zic: “Nu conteaza, sanatos sa fie, ma bucur oricum de el”. Fiecare stie in sinea sa, chiar daca nu recunoaste, ca ar vrea ca balanta sa fie inclinata fie in favoarea baietelului, fie in favoarea fetitei. Desi nimeni nu ofera vreo garantie atunci cand conceperea copilului se desfasoara pe cale naturala, exista cateva teorii si sfaturi care ar putea inclina balanta spre un anumit sex.

Influentele geneticii

Se spune ca sexul copilului este stabilit de tata... acest lucru este foarte corect, insa de cromozomii acestuia. Ovulul contine un singur tip de cromozom sexual, si anume X, iar spermatozoizii pot contine X sau Y. De aceea, in functie de care spermatozoid (X sau Y) a fecundat ovulul, copilasul va fi de sex masculin si va avea cromozomi XY sau de sex feminin, si va avea cromozomi XX.

Teoretic, si spermatozoizii X si cei Y ar trebui sa porneasca pe picior de egalitate, dar se pare ca spermatozoizii tip Y sunt mai rapizi, firavi, dar nu rezista o perioada lunga de timp in asteptarea ovulului- daca vrei sa ai un baietel, trebuie ca actul sexual sa se desfasoare cu o zi inainte sau dupa momentul ovulatiei. In schimb, spermatozoizii purtatori de cromozomi X sunt mult mai rezistenti, dar sunt mai lenesi si ajung mai tarziu la intalnirea cu ovulul.

Alimentatia cuplului
Foarte importanta in alegerea sexului copilului este si alimentatia, insa nu doar cea a mamei, ci si a tatalui. Regimul trebuie inceput cu 2-3 luni inainte de conceperea copilului, dar nu trebuie prelungit mai mult de 6 luni, deoarece pot aparea carente de vitamine si minerale in organism.

Pentru a avea un baiat, trebuie ca parintii sa aiba o alimentatie care sa contina mai multa sare (sodiu) si potasiu, ape minerale, ceaiuri, miere, fructe, carne (in special carnea rosie), paste fainoase, paine integrala etc. Regimul trebuie sa cuprinda cat mai putine alimente bogate in calciu (lactatele).

Daca vrei sa ai o fetita, regimul tau alimentar trebuie sa fie bogat in calciu si magneziu, dar sarac in sodiu si potasiu. Astfel, se recomanda consumul de lactate, branzeturi, oua, fructe (in special merele) si legume proaspete. Consumul de carne de orice fel trebuie redus. Ceaiurile, cafeaua, bauturile dulci si acidulate, bauturile energizante sunt strict interzise. Dintre legume sunt de evitat rosiile, ciupercile, varza alba si fasolea, iar dintre fructe trebuie evitate cele care au un continut mare de potasiu (bananele, portocalele, prunele).

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri