IN ACEST ARTICOL:
Multe femei isi doresc sa ramana insarcinate, dar nu reusesc.
Testele sanguine recomandate sunt legate de dozarea hormonilor sexuali: estrogen, progesteron, prolactina, FSH - hormonul foliculostimulant (se dozeaza in primele zile ale ciclului menstrual, respectiv zilele 2-3) - si LH - hormonul lutenizant ( se recomanda dozarea lui aproximativ la jumatatea ciclului menstrual, deoarece el se produce in faza luteala a acestuia). Se mai dozeaza hormonii tiroidieni si se fac teste serologice pentru depistarea unei eventuale hepatite B sau C si a virusului HIV.
Deoarece una din cauzele infertilitatii o reprezinta bolile cu transmitere sexuala, se recomanda un examen citologic (pentru depistarea chlamydiei, gonoreei sau a altor infectii) si un examen Babes-Papanicolau.
Una dintre procedurile recomandate la inceput de medic este determinarea exacta a ovulatiei prin masurarea temperaturii bazale (aceasta creste in perioada ovulatiei cu aproximativ 0,3- 0,4 grade fata de celelalte zile, si se mentine asa pana la urmatoarea menstruatie) sau prin utilizarea testelor de ovulatie.
Odata efectuate testele uzuale, medicul este singurul in masura sa decida daca trebuie sa faci mai multe analize amanuntite si ce tratament ti se potriveste.
Tratamentele uzuale in problemele de fertilitate constrau in medicamente administrate pe cale orala (Clomid sau Serophene) si a unora administrate pe cale intravenoasa (tratament hormonal injectabil). Medicatia administrata pe cale orala este indicata pentru femeile care au disfunctii ovulatorii, medicamentul stimuland eliberarea de catre organism a hormonilor ce declanseaza sau regleaza ovulatia. In cazul in care medicamentele orale nu functioneaza, se trece la tratamentul hormonal injectabil.

Infertilitatea la barbat
Pentru diagnosticul si tratamentul infertilitatii la barbati se recomanda prezentarea la un medic urolog. Acesta va face un examen fizic amanuntit, teste de sange si probabil va solicita efectuarea unei spermograme (analiza care evalueaza calitatea spermei). Desi este o analiza neplacuta, ea este sigura si poate elibera cuplul de luni de stress si incercari esuate.
Spermograma determina:
  • Prezenta sau absenta spermatozoizilor in lichidul seminal
  • Daca numarul spermatozoizilor este scazut
  • Daca miscarile spermatozoizilor sunt anormale
  • Anomaliile de forma si structura ale spermatozoizilor
Daca numarul spermatozoizilor este scazut, se recomanda rarirea actelor sexuale pentru a se acumula o mai mare cantitate de sperma in testicule, si deci de spermatozoizi. Daca la spermograma s-a dovedit absenta spermatozoizilor, acestia se pot preleva direct din testicule. S-a dovedit ca vitaminele ajuta la cresterea numarului spermatozoizilor.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri