Crezi ca ai putea fi insarcinata, dar nu esti 100% sigura?
Crezi ca ai putea fi insarcinata, dar nu esti 100% sigura? Pentru a elucida acest mister trebuie sa corelezi semnele si simptomele fizice ale unei sarcini (intarzierea menstruatiei, stari de greata, varsaturi, oboseala, stare de somnolenta, cresterea in dimensiuni si intarirea sanilor, urinari frecvente, instabilitate emotionala) cu testele de sarcina.

Principiile dupa care functioneaza testele de sarcina

Toate testele de sarcina, fie ele efectuate din sange sau urina, evidentiaza prezenta in lichidul testat (sange sau urina) a unui hormon secretat de organismul femeii numai in perioada de sarcina. Acest hormon poarta numele de gonadotropina corionica umana (HCG) sau “hormonul sarcinii”.
HCG este un hormon secretat de placenta si poate fi dozat din sange sau urina dupa 7 zile (din momentul implantarii oului) de la fecundare.

Testul de sarcina pe baza de urina

Majoritatea femeilor apeleaza prima data la testul de sarcina din urina, acesta fiind mai avatajos, deoarece se gaseste in orice farmacie, este usor de folosit, ieftin si poate fi facut acasa pentru ca nu necesita prezenta unei asitente medicale.

Acest tip de test de sarcina poate fi facut dupa 2 saptamani de la contactul sexual banuit a fi urmat de fecundare, pentru a evita rezultatele fals negative (sarcina sa fie prezenta, dar testul sa nu detecteze nivelul inca mic de HCG din urina femeii). Este recomandat sa astepti pana in ziua in care ar fi trebuit sa apara menstruatia, si sa faci testul folosind prima urina de dimineata, aceasta fiind mai concentrata si deci avand o cantitate mai mare de hormon de sarcina (cu cat concentratia de HCG in urina testata este mai mare, cu atat mai usor va fi detectata de testul de sarcina).

Pe piata exista diferite tipuri de teste de sarcina din urina: pentru unele trebuie sa recoltezi urina intr-un recipient si sa introduci in urina capatul unui betisor de plastic, pentru altele trebuie sa pipetezi cateva picaturi de urina pe betisorul indicator. Dupa cateva minute de asteptare, rezultatul poate fi marcat prin culoare (de obicei exista 2 liniute, una de control si alta care specifica prezenta hormonului), prin semnele “+” (sarcina prezenta) sau “-” ( sarcina absenta). Timpul de asteptare si modul in care e afisat rezultatul depind de fiecare test in parte, de aceea este recomandata citirea instructiunilor de folosire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri