Crezi ca ai putea fi insarcinata, dar nu esti 100% sigura?
Testele de sarcina din urina au o acuratete de 98-99%, presupunand ca ambalajul este intact, termenul de valabilitate este respectat, ai citit cu atentie prospectul si ai urmat intocmai instructiunile. Daca aceste conditii nu sunt indeplinite, fidelitatea testului scade, si rezultatele nu pot fi considerate precise. Indiferent de rezultat, se recomanda repetarea testului dupa cateva zile pentru mai multa siguranta.
Daca rezultatul testului de sarcina din urina este pozitiv, trebuie sa consulti medicul pentru confirmarea sarcinii printr-un examen clinic si un test de sarcina facut din sange.

Testul de sange pentru detectarea sarcinii

Testul depisteaza precoce instalarea unei sarcini, putand fi efectuat la 6-7 zile de la ovulatie si avand o acuratete de 100%. Testul trebuie facut intr-o unitate medicala avizata. El se bazeaza pe acelasi principiu de a depista prezenta HCG in sangele testat.
Exista 2 tipuri de teste de sange: unele cantitative (foarte precise, care depisteaza cantitatea exacta de hormon de sarcina din sange) si unele calitative (au cam aceeasi fidelitate ca si teste efectuate din urina, ele sesizand doar prezenta sau absenta HCG in sange, nu cantitatea exacta a acestuia).
Testul de sange trebuie insotit de un examen clinic ginecologic (tuseu vaginal) si de efectuarea unei ecografii (aceasta poate sa sesizeze prezenta unei sarcini dupa primele 2 sapatamani).

Daca urmezi un tratament pentru infertilitate care foloseste hormonul HCG, testul de sarcina poate sa nu fie valabil, pentru ca medicamentele pe baza de HCG pot influenta aceste teste.

Incertitudinea prezentei unei sarcini apasa asupra psihicului femeii, indiferent daca aceasta isi doreste sau nu o sarcina. Testeaza-te cat mai repede posibil, oricare ar fi tipul de test folosit, pentru a afla daca esti sau nu insarcinata, pentru a scapa de stress si a te pregati sufleteste pentru viitoarea sarcina.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri