Pentru tine, ca viitoare mamica, ginecologul este foarte important, deoarece el iti este alaturi in perioada de preconceptie, pe tot parcursul sarcinii, in timpul nasterii si dupa aceasta.

Pentru tine, ca viitoare mamica, ginecologul este foarte important, deoarece el iti este alaturi in perioada de preconceptie, pe tot parcursul sarcinii, in timpul nasterii si dupa aceasta. Astfel ca, este vital sa-ti alegi un medic bun care sa va supravegheze pe tine si bebelusul tau, el stiind toate detaliile despre sarcina.

Trebuie sa fii constienta ca ai nevoie ca pe parcursul acestei frumoase perioade sa fii supravegheata de un adevarat profesionist care sa fie capabil de a descoperi si trata la timp afectiunile specifice sarcinii sau eventualele malformatii fetale.

De asemenea, medicul tau trebuie sa fie un bun ecografist, analiza prin ecografie a fatului impreuna cu unele teste de laborator putand afirma sau infirma dezvoltarea unor malformatii.

Competenta si experienta profesionala a medicului ginecolog nu sunt de ignorat atunci cand vrei ce este mai bun pentru tine si micutul tau. Experienta medicului iti confera un sentiment de siguranta, dar importanta este totodata si compasiunea de care da dovada.
Probabil te-ai intrebat daca conteaza sexul medicului tau (daca obstetricianul este barbat sau femeie). Desi se spune ca barbatii sunt cei mai buni doctori, nici femeile medic nu sunt de ignorat deoarece se presupune ca ele inteleg mai bine trairile viitoarei mame si se implica mai mult. Totul depinde de tine- trebuie sa te simti confortabil si sa poti stabili o relatie deschisa cu medicul, indiferent ca este barbat sau femeie.

Pentru a fi intr-adevar sigura ca sarcina ta este pe maini bune poti sa cauti Cv-ul medicului la care intentionezi sa mergi pe internet, pentru a afla date despre pregatirea si realizarile sale pe plan profesional sau poti sa intrebi alte mamici care au apelat la serviciile sale in calitate de paciente. Evident ca vor fi persoane care ii vor acorda un vot negativ, dar parerile oamenilor sunt impartite si nu toata lumea poate fi multumita de un doctor. O alta modalitate prin care poti afla daca medicul pe care l-ai ales este bun este sa-i intrebi colegii de serviciu, iar daca strangi mai multe pareri negative poti ruga un medic sa-ti recomande un bun obstetrician.

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa cauti medici cu renume care profeseaza si in maternitatile de stat- unii au si cabinete particulare la care poti sa-ti faci o programare.

Daca vei stabili o relatie apropiata cu medicul obstetrician, cele 9 luni de sarcina vor trece pe neasteptate, fara griji si stress, iar nasterea va decurge in conditii optime deoarece te va asista persoana care cunoaste toate amanuntele in legatura cu sanatatea ta si a bebelusului tau- medicul ginecolog.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Cum să alegi componente pentru baia ta

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri