Multe tinere mamici se gandesc deja cu mare emotie si la un al doilea copil, dar trebuie sa aleaga un interval potrivit intre sarcini.
De asemenea, pericolul aparitiei complicatiilor creste pe masura ce cuplul inainteaza in varsta- daca ai peste 35 de ani trebuie sa efectuezi analize suplimentare pentru depistarea eventualelor malformatii.

Nastere normala dupa cezariana?

Dupa o nastere prin cezariana nu este obligatoriu sa nasti tot prin aceasta metoda. Datorita faptului ca taietura verticala de la operatia de cezariana nu se mai practica, ea fiind inlocuita de cea orizontala, riscurile operatiei s-au redus simtitor. Insa, daca o noua sarcina apare la scurt timp dupa o cezariana, poate aparea ruptura uterului.

Astfel ca daca se respecta acelasi interval de 2 ani intre nasteri, a doua nastere se poate desfasura pe cale vaginala.

Consulta-ti ginecologul despre ideea de a avea o nastere normala dupa ce ai avut in antecedente o cezariana- el iti va explica riscurile si iti va da cele mai bune sfaturi.

Cand iei in calcul o a doua sarcina trebuie sa te gandesti foarte bine la urmarile pe care le poate avea nasterea unui al doilea copil asupra aspectului tau fizic, cum te va afecta el pe plan psihic si social. Slujba de mama te tine ocupata si te oboseste, trebuie sa ai grija de cel mic si abia daca ai timp de tine. Daca ai mai avea inca un puiut in grija viata ta de cuplu si cea sociala s-ar sfarsi, iar oboseala si depresia ar pune stapanire pe tine.

Indiferent de aspectele discutate, singura ca poate sti care este intervalul optim pana la aparitia unui alt bebelus esti tu. Trebuie sa-ti cunosti limitele si sa relizezi daca poti face fata ingrijirii a doi copii simultan.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri