IN ACEST ARTICOL:
Din ce in ce mai multe cupluri sufera de o problema ce le poate afecta viata personala si relatia: nu reusesc sa aiba un copil.
Unde se fac aceste teste ?

Testele de sange, examenul fizic, acele teste uzuale se poat face la medicul internist, la ginecolog sau la endocrinolog, iar barbatul poate fi testat chiar de un urolog. Unele teste de infertilitate se fac in sala de operatie, caci pot necesita anestezie.

Care sunt primele teste care trebuie facute ?

Anamneza: discutia medicului cu cei doi in care afla despre viata sexuala si nu numai a celor doi, despre istoricul lor patologic si familial, mediu de viata si factori de risc. Medicul intreaba despre comportamentul sexual, despre metodele contraceptive folosite de cuplu, despre existanta unor eventuale boli cu transmitere sexuala, infectii in zona pelvina etc.

Examenul fizic : presupune examinarea corpului celor doi parteneri pentru a evalua starea de sanatate generala si posibile cauze de infertilitate evidente. Examenul fizic la femeie se efectueaza de obicei intr-un cabinet medical si include examinarea pelvina si testul Papanicolau.
Examenul fizic la barbat se efectueaza de obicei intr-un cabinet medical si presupune si examinarea testiculelor

Testele de sange si urina : se efectueaza atat la femei cat si la barbati si testeaza toti acei factori din sange si urina care stau la baza sterilitatii.

Spermograma (analiza spermei) : volumul spermei, numarul de spermatozoizi, forma spermatozoizilor (procentul de spermatozoizi care par a fi normali din punct de vedere al formei), motilitatea spermatozoizilor (masurata de asemenea in procente) si numarul de leucocite prezente in sperma.

Testele pentru LH (hormonul luteinizant) si progesteron : pot fi facute pe parcursul ciclului menstrual pentru a pune in evidenta prezenta sau absenta ovulatiei.

Hormonul luteinizant poate fi masurat si la barbat pentru a vedea daca problema sa de infertilitate este produsa de o afectiune a glandei hipofize.

Daca se observa o cauza de natura tiroidiana se vor face toate testele in masura pentru a detecta nivelul hormonilor hipofizari in sangele periferic, iar in functie de aceste rezultatese pate stabili daca la baza problemelor de conceptie stau unele probleme ale acestei glande. A nu se intelege ca orice problema a hipofizei duce la sterilitate, ci doar anumite afectiuni ale acestei glande pot avea aceasta urmare negativa.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri