IN ACEST ARTICOL:
Din ce in ce mai multe cupluri sufera de o problema ce le poate afecta viata personala si relatia: nu reusesc sa aiba un copil.
De asemenea si glanda toroidiana poate fi implicata intr-un lant de dezechilibre hormonale ce duc in final la imposibilitatea conceptiei uui copil.

La barbati se poate efectua un test pentru determinarea nivelului de testosteron cu scopul de a afla daca problema de infertiliatate este cauzata de o afectiune la nivelul testiculilor sau la nivelul glandei hipofize.. Daca barbatul respectiv are o concentrartie mica de testosteron se intelege si numarul reduc al spermatozoizilor produsi, cantitatea si calitatea acestora fiind mult influentata de acest ormon.

Se pot efectua, in functie de analizele de sange si suspiciunile trezite in urma anamnezei (discutia medicului cu cei doi parteneri), teste pentru bolile cu transmitere sexuala.

Testul pstcoital se face la femei si analizeaza mucusul cervical (cel dintre vagin si uter) in urma actului sexual si determina daca spermatozoizii sunt vii si capabili de a se deplasa prin mucusul cervical pentru a patrunde in uter si mai departe pentru a migra in trompele uterine unde vor intalni ovulul (rezultat in urma ovulatiei). Acest test se face cu o zi sau doua inaintea ovulatiei.

Testele pentru determinarea LH-ului urinar la domiciliu se fac de catre femei pentru a determina perioada ovulatiei si daca se produce eliminarea ovulului. Uneori odata cu acest test se determina si temperatura bazala a organismului pentru a detecta cu mai mare precizie momentul ovulatiei.

Ce se intampla daca in urma acestor teste nu este identificata cauza ?

In acest caz se fac o serie de investigatii menite sa descopere cauze de alta natura ce pot duce la infertilitate.

In primul rand se efectueaza o ecografie pelvina pentru a evalua marimea, structura si pozitia organelor genitale.

Histersalpingograma este radiografie care evidentiaza interiorul uterului, trompele uterine si zonele inconjuratoare. Aceasta metoda de investigatie poate pune in evidenta existenta unei obstructii la nivelul trompelor uterine ce poate impiedica ovulul sa ajunga in uter sau spermiile sa ajunga la ovul, astfel incat nu se mai produce fecundarea. De asemenea o astfel de radiografie poate pune in avidenta existenta unor patologii la nivelul uterului care pot impiedica nidatia (implantarea ) ovulului in peretele uterin.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri