Igiena feminina este foarte importanta pentru prevenirea unor boli localizate la nivel genital. Menstruatia impune o conduita igienica femeii si la momentul actual exista pe piata suficiente metode igienice care sa-i asigure femeii tot confortul pe parcursul menstruatiei.

Cupa menstruala se goleste de 2-4 ori pe zi in functie de fluxul menstrual. Daca sunteti la primele folosiri, pana va veti acomoda puteti asocia si un absorbant.

Poate fi mentinuta si la toaleta, dar este bine ca dupa scaun sa verificati pozitia acestia, caci poate aluneca. Unele femei aleg sa scoata cupa menstruala atunci cand au scaun, insa aceasta alegere ramane la latitudinea dumneavoastra. La scoatere se relaxeaza muschii pelvini si cupa se scoate prin rasucire.

Cupa menstruala poate fi mentinuta si pe timpul noptii, cu conditia ca aceasta sa nu fie purtata mai mult de 12 ore, caci dupa aceasta perioada favorizeaza infectiile. Trebuie scoasa si sterilizata.

Daca se intampla sa alunece mai mult in vagin, nu va speriati, asezati-va pe vine si relaxati muschii pelvini, ea va cobora singura conform gravitatiei. Nu poate trece de colul uterin, asadar nu va speriati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Care sunt avantajele cupei menstruale?

Avantajele cupei menstruale comparativ cu clasicele absorbante si tampoane sunt numeroase, printre care:

- cupa menstruala este mai sanatoasa, nontoxica (nu predispune la sindromul socului toxic), nonalergica
- se poate refolosi de nenumarate ori pe o perioada de 10 ani
- este economica, mai ales datorita reutilizarii ei
- este foarte confortabila, poate fi folosita la petreceri cand va imbracati in haine pretentioase care nu v-ar permite purtarea tampoanelor, la mare in costum de baie, in timp ce inotati etc.
- este usor de sterilizat
- mult mai igienica, nu lasa fibre precum tampoanele, previne mirosurile neplacute si va confera siguranta mai mare fata de tampoane sau absorbante care in anumite pozitii ale corpului pot lasa sangerarile sa va pateze hainele
- Nu întrerupe capacitatea lubrifianta a vaginului si nici nu usuca mucusul membranei vaginale
- Nu provoacă umiditate, nu declanseaza candidoze vaginale, cistita
- Poate fi folosita in timpul practicarii sportului.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM?

Care sunt dezavantajele cupei menstruale?

Dezavantajele cupei menstruale sunt:

- folosirea acesteia nu este indicata femeilor insarcinate
- nu poate fi folosita de catre fetele virgine
- este contraindicata in cazul unor afectiuni vaginale.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Va recomandam sa cititi si alte articole de pe Healthy.ro:

Dieta in cuplu

Controleaza-ti partenerul prin telecomanda

8 metode pentru a evita cancerul de san


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri