IN ACEST ARTICOL:
Intr-un cuplu pot fi dorinte comune sau in opozitie privind sexul copilului, insa cand micutul se naste va fi cu siguranta o mare bucurie pentru parinti indiferent de sexul acestuia. Problemele apar in cuplurile cu mai multi copii de acelasi sex, cand parintii si-ar dori atat fetite cat si baietei., sau atunci cand se interpun anumite boli genetice care se transmit doar la un anumit sex, astfel se va incerca evitarea nasterii unui copil ce ar putea prezenta boala.

Toate aceste studii au valoare experimentala, nu se poate afirma cu certitudine ca alimentatia influenteaza sexul copilului si nici nu se poate explica stiintific aceasta influenta.

Un doctor din Statele Unite, Landrum B. Shettles, a studiat peste 35 de ani metode prin care se poate influenta sexul copilului, pe care le-a descris in cartea sa intitulata "Cum puteti determina sexul copilului dumneavostra". El descrie si o alta metoda de influentare a sexului copilului si aceasta este in stransa legatura cu momentul actului sexual.

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba sa facem o mica incursiune in genetica. Spermiile (spermatozoizii) prezinta un material genetic ce contine un singur gonozom (cromozom ce decide sexul). Gonozomul pe care spermiile il contin poate determina sexul feminin daca este X sau masculin daca este Y. Ovulul prezinta un singur tip de gonozom, si anume X. Concluzionand, fetita va avea doi gonozomi XX (unul de la mama si altul de la tata), iar baietelul XY (X de la mama si Y de la tata). Spermia care contine gonozomul X este mult mai voluminoasa decat cea care contine gonozomul Y, tocmai din aceste motive migrarea in trompele uterine va fi mult mai rapida pentru spermiile cu gonozom Y (mai mici). In acelasi timp, viabilitatea spermiilor cu gonozom Y este mai mica decat a celor cu gonozom X, care raman “active” mai mult timp in trompele uterine. Astfel, daca actul sexual se produce cu 3-4 zile inaintea ovulatiei, sansele de a naste fetita sunt foarte mari, caci spermiile Y care au migrat mai repede nu au “gasit” ovulul in trompe (nu s-a produs inca ovulatia) si au murit, insa cele cu X, migrand mai greu, au ajuns la timp pentru a fecunda ovulul care tocmai a fost “eliberat” de ovare. Daca insa actul sexual are loc in ziua ovulatiei sau in urmatoarele doua zile, sansa de a naste baiat este mare, caci primele spermii ce ajung sa fecundeze ovulul sunt cele cu Y, avand viteza de deplasare mai mare.

Din pacate insa niciuna din teoriile de mai sus nu pot garanta 100% sexul copilului, ele fiind mai mult orientative. Astfel ca, pana la descoperirea unei metode sigure de a influenta sexul copilului va ramane surpriza de a afla daca aveti baiatel (baietei) si/ sau fetita (fetite).

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Despre anticonceptionale

Tratamente hormonale pentru menstruatia abundenta

Mit spulberat: anticonceptionalele nu ingrasa!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri