Multe femei au probleme menstuale, de ovulatie sau chiar de fertilitate. Menstruatia abundenta sau neregulata reprezinta cea mai frecventa problema a ciclului menstrual. Insa, dupa pubertate, unele femei prezinta derglari ale menstruatiei in sensul ca sangerarile apar din ce in ce mai rar ori se confrunta cu perioade de amenoree, urmand sa constate (poate) mai tarziu ca nu reusesc sa aiba o sarcina. Aceste simptome pot sa apara in unele patologii ale organelor genitale feminine, dintre care si sindromul ovarelor polichistice.

In general pacientele sunt tratate cu citrat de clomifen sau li se efectueaza drilling ovarian sau diatermia ovariana ce se practica in cadrul laparoscopiei (o metoda invaziva de acces catre ovare, necesitand anestezie generala). Una din cauzele pentru care ovarele nu elimina ovulul (in perioada ovuatiei) este reprezentata de ingrosarea membranei acestora (“ovarul de fildes” sau “ovarul de portelan”). Prin aceasta metoda practic se indeparteaza membrana ovariana pentru a se putea elimina ovulul. Din pacate aceasta metoda de tratament nu este utila in timp, astfel ca pacientele au ovulatie, insa numai cateva luni de la interventie.

Tratamentul cu YAG-laser se aplica la nivelul interstitiului ovarian imbunatatind ovulatia. Primele cercetari in acest sens au fost initiate de catre Dr. Wenjie Zhu si colegii sai de la ShenZhen Maternity and Child Healthcare Hospital din Chinahello, care au studiat efectele acestei terapii pe un lot de paciente. Metoda consta in aplicarea transvaginala a coagularii cu laser la nivelul interstitiului ovarian sub ghidare ecografica transvaginala. Mai exact, transvaginal cu ajutorul unui ac lung o fibra optica la nivelul ovarului pentru a putea fi transmisa localizat energia laserului. Aceasta interventie nu este unica, ea necesitand cateva repetari, in functie de caz. Acest tratament poate realiza la nivelul interstitiului ovarian un mediu favorabil dezvoltarii foliculilor ovarieni (care contin ovulul) si producerea ovulatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile
Ca si rezultate, se poate obtine un raport optim intre hormonul luteinizant (LH) si folicular stimulant (FSH) astfel incat ovulatia sa poata fi produsa.Valoarea serica medie a nivelului de hormon luteinizant si testosteron au scazut semnificativ. Nivelul seric de FSH, estradiol si prolactina nu este, de obicei, modificat. In urma unei astfel de terapii femeile au sanse de 25-30% de a ramane insarcinate. Menstruatia este reluata in mod normal si regulat la aproximativ 80% din pacientele care au recurs la aceasta terapie.

Ca si complicatii, datorita metodei invazive, terapia cu laser poate prezenta unele riscuri, cum ar fi cele ale anesteziei, precum si hemoragii intraabdominale, lezarea organelor intraabdominale prin introducerea acului, predispozitie la infectii pelvine etc.

Din pacate infertilitatea este o problema de care tot mai multe femei incearca sa se trateze, insa nu exista inca o metoda sigura de obtinere a reusitei. Pentru unele paciente anumite metode medicale se dovedesc a fi utile, pentru altele insa nu.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:

8 exercitii pentru brate frumoase si ferme

Chirurgie si silueta - gastroplastia

Epilare permanenta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri