IN ACEST ARTICOL:
De-a lungul vietii unei femei se intampla cel putin o data ca menstruatia sa intarzie. Motivele pot fi diverse, insa cand femeia este activa sexual intervine stresul unei sarcini in cazul in care nu si-o doreste la momentul respectiv.

- Patologii ovariene care impiedica ovulatia: infectii, ovarita (sclerochistica), ovarul fibros etc. Aceste patologii pot afecta unul sau ambele ovare.

- Medicatia. Anumite medicamente pot avea acest efect, cum ar fi: contraceptivele, antidepresivele, corticosteroizii orali, antipsihotice, alte terapii hormonale, chimioterapice etc.

- Dietele neechilibrate, infometarea, regimul alimentar necorespunzator, nesanatos sau tulburari ale comportamentului alimentar: bulimie, anorexie.

- Dezechilibrele hormonilor sexuali care pot sa apara in unele patologii ovariente (sindromul ovarului polichistic spre exemplu) si nu numai.

-

Efortul fizic intens

- Bolile cronice si disfunctiile tiroidiene duc de asemenea la intarzierea ciclului menstrual.

Tratamentul este in genral profilactic (modificarea dietei, a orelor de somn, terapii antistres) insa poate fi si hormonal in cazul in care tratamentul profilactic nu da rezultate.

Atentie!

Chiar daca menstruatia intarzie, aceasta nu inseamna ca ovulatia nu s-a produs, deci si in perioada de intarziere a menstruatiei femeia poate ramane insarcinata!

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole interesante de pe Healthy.ro:

De ce sa consumi zilnic iaurt - opinia medicului specialist

Ayurveda: Exercitii fizice in functie de tipul constitutional

Indepartarea alunitelor – estetica sau preventiva?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri