Desi specialistii nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, multe discutii si articole online sustin ca fertilitatea unei femei ar creste dupa ce aceasta a suferit un avort spontan.

Desi specialistii nu sunt de acord cu aceasta afirmatie, multe discutii si articole online sustin ca fertilitatea unei femei ar creste dupa ce aceasta a suferit un avort spontan.

Conform New York Times, explicatia acestei afirmatii ar fi ca, dupa un avort spontan, nivelurile sanguine de progesteron (hormon ce stimuleaza gestatia) sunt inca ridicate, stimuland astfel si fertilitatea femeii, dar nu exista inca studii concludente care sa poata sustine afirmatia si explicatia acesteia.

Avortul spontan este din ce in ce mai frecvent, el afectand 30- 50 % din femeile insarcinate. Unele intreruperi de sarcina au loc foarte timpuriu in sarcina, cand femeia nici nu realizeaza ca este insarcinata.

Majoritatea avorturilor spontane sunt cauzare de anomalii cromozomiale ale embrionului sau de niveluri scazute de progesteron (unele studii efectuate sustin ca suplimentele cu progesteron ar putea preveni avortul spotan, dar nu exista nicio certitudine).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Dupa un prim avort spotan, probabilitatea ca femeia sa se confrunte cu aceeasi problema la urmatoarea sarcina si sa sufere din nou un avort spontan este doar de 2,25%, iar la cea de-a treia sarcina probabilitatea scade la mai putin de 1%.

Un studiu publicat in “The New England Journal of Medicine” a urmarit un lot de femei sanatoase ce doreau sa ramana insarcinate; in urma studiului s-a descoperit ca, dintre femeile ce au avut un avort spontan, 95% au ramas insarcinate in urmatorii 2 ani.

Concluzia pe care o putem trage este ca nu exista dovezi indeajuns de puternice pentru a ne determina sa credem ca fertilitatea creste dupa un avort spontan.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri