19 Noiembrie 2008 publicat în Preconceptie 34 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Intr-un articol precedent am vorbit despre posibilitatea de a face baiat prin metoda Shettles, iar astazi vom vedea ce sfaturi ne ofera doctorul Shettles cu privire la conceptia unei fetite. Metoda Shettles este una dintre cele mai cunoscute metode de a alege sexul copilului, fiind mediatizata in toate tarile, devenind faimoasa prin milioanele de copii ale bestseller-ului "Cum sa alegi sexul copilului tau". Rata de succes a acestei metode este demna de luat in consideratie, rezultatele situandu-se intre 75-90% sau, cum ne incuraja o cititoare a noastra, chiar 100% privind succesul propriu.

Intr-un articol precedent am vorbit despre posibilitatea de a face baiat prin metoda Shettles, iar astazi vom vedea ce sfaturi ne ofera doctorul Shettles cu privire la conceptia unei fetite. Metoda Shettles este una dintre cele mai cunoscute metode de a alege sexul copilului, fiind mediatizata in toate tarile, devenind faimoasa prin milioanele de copii ale bestseller-ului "Cum sa alegi sexul copilului tau". Rata de succes a acestei metode este demna de luat in consideratie, rezultatele situandu-se intre 75-90% sau, cum ne incuraja o cititoare a noastra (vali_filote), chiar 100% privind succesul propriu.

In ce consta metoda Shettles?

Sa “recapitulam” putin principiile acestei metode. Shettles a observat structura spermiilor (spermatozoizilor) cu gonozom (material genetic ce determina sexul) X si Y, precum si capacitatea lor de migrare prin organele genitale superioare ale femeii. Ovulul are gonozom X, iar spermatozoidul dat de barbat poate avea gonozom X sau Y. Daca spermia care fecundeaza ovulul avea gonozom X, copilul va avea XX (unul de la tata, celalalt de la mama) si va fi fetita. Daca spermia care fecundeaza ovulul are gonozom Y, atunci copilul va avea XY (X de la mama, Y de la tata) si va fi baietel.

Caractersiticile spermatozoizilor Y:
- Spermiile sunt mici si rotunde
- Spermatozoizii (spermii) sunt mai rapizi
- Sunt mai sensibili, rezistand mai putin timp si fiind mai usor distrusi la variatii de mediu (uterin, din trompe)

Caracteristicile cromozomilor X:
- Spermatozoizii sunt mai mari
- Migreaza mult mai greu spre ovul
- Sunt mai rezistenti si traiesc mai mult timp.

Cum sa faci fetita prin metoda Shettles

Mai intai trebuie monitorizata ovulatia, prin metodele pe care le va indica medicul ginecolog. Odata stabilita ziua ovulatiei, cu 3-5 zile inainte de aceasta este bine sa intretineti contacte sexuale cu partenerul de viata. Este important sa nu aveti contacte sexuale in apropierea ovulatiei, caci spermiile cu cromozom X sunt mai grele, migreaza mai incet si aung mai tarziu in trompele uterine unde ar putea fecunda ovulul. Primele care ajung in urma contactului sexual sunt spermiile cu cromozom Y, care, odata ajunse in trompe, nu vor gasi ovulul, caci inca nu s-a produs ovulatia. Astfel, ele avand si timp de viata mai scurt, vor “muri”, in urma lor ajungand spermiile cu cromozom X care nu numai ca migreaza mai greu, dar au si viata mai lunga, astfel posibilitatea ca un spermatozoid cu cromozom X sa intalneasca ovulul este mult mai mare. Daca ati intretine contacte sexuale in ziua ovulatiei sau cu o zi-doua inainte, posibilitatea ca spermiile cu cromozom Y sa fie viabile este mai mare, la fel si sansa de a avea baiat ci nu fetita.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri