12:01, 7 Ianuarie 2009 publicat în Preconceptie

Indiferent de tara unde traim, calitatea vietii este mult conditionata de gradul de informare al populatiei. Asa se intampla si in cazul in care o femeie decide sa aiba un copil.

Indiferent de tara unde traim, calitatea vietii este mult conditionata de gradul de informare al populatiei. Asa se intampla si in cazul in care o femeie decide sa aiba un copil.

Din pacate studii recente efectuate in Romania au scos la iveala faptul ca peste jumatate din femeile care raman insarcinate risca sa nasca un copil cu malformatii datorita lipsei de informatii cu privire la sarcina si la toate perioadele acesteia, incepand inca din preconceptie. Nu degeaba medicii au numit perioada dinaintea sarcinii preconceptie, aceasta fiind foarte importanta pentru modul in care se va dezvolta copilul chiar din primele saptamani de viata intrauterina.

Citeste si:
Beneficiile uleiului de măsline asupra pielii
Beneficiile uleiului de...

Intr-un procent foarte mare, de peste jumatate, femeile romance care vor sa ramana insarcinate nu stiu ca in preconceptie trebuie sa ia suplimente alimentare, vitamine si multiminerale. Din pacate aceasta perioada este singura in care administrarea de vitamine si multiminerale poate preveni aparitia unor malformatii congenitale grave la fat, cum ar fi cele cardiace, neurologice sau poate preveni avortul spontan sau imposibilitatea de a ramane insarcinata (cauza a infertilitatii) etc.

Cat de importante sunt vitaminele si multimineralele pe parcursul sarcinii

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Din experienta stiu ca degeaba ii spui omului TREBUIE sa faci asta, sa iei medicamentul “x” doar asa cum iti spun eu etc, caci nu are prea mare efect. De fapt, omul trebuie sa stie DE CE i se pretind anumite lucruri, de ce un medicament pentru scaderea ritmului cardiac se ia dimineata si seara, ci nu doua pastile odata din comoditate care ii vor scadea pulsul atat de mult incat lesina etc. La fel trebuie sa specificam care sunt motivele pentru care se recomanda in sarcina administrarea de vitamine si multiminerale.

In preconceptie: consumul de vitamine si multiminerale previne imposibilitatea de a ramane insarcinata (daca sunt sunt alte cauze suprapuse), avortul spontan, malformatiile de tub neural la fat (datorate in special lipsei de acid folic), practic aceste suplimente creaza o baza solida pe care copilul sa se dezvolte.

In timpul sarcinii: consumul de vitamine si multiminerale previne starea de greata si varsaturile caracteristice primei perioade de gestatie, fierul previne aparitia anemiei atat la mama cat si la fat, previne obezitatea copilului la nastere si implicit riscul de diabet gestational, grautatea mica la nastere precum si unele malformatii congenitale.


Post sarcina: vitaminele si multimineralele previn anemia datorata sangerarilor din timpul nasterii si asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale pentru mama care ii “ofera” copilului sau o portie din acestea prin alaptare.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri