Indiferent de tara unde traim, calitatea vietii este mult conditionata de gradul de informare al populatiei. Asa se intampla si in cazul in care o femeie decide sa aiba un copil.

Indiferent de tara unde traim, calitatea vietii este mult conditionata de gradul de informare al populatiei. Asa se intampla si in cazul in care o femeie decide sa aiba un copil.

Din pacate studii recente efectuate in Romania au scos la iveala faptul ca peste jumatate din femeile care raman insarcinate risca sa nasca un copil cu malformatii datorita lipsei de informatii cu privire la sarcina si la toate perioadele acesteia, incepand inca din preconceptie. Nu degeaba medicii au numit perioada dinaintea sarcinii preconceptie, aceasta fiind foarte importanta pentru modul in care se va dezvolta copilul chiar din primele saptamani de viata intrauterina.

Intr-un procent foarte mare, de peste jumatate, femeile romance care vor sa ramana insarcinate nu stiu ca in preconceptie trebuie sa ia suplimente alimentare, vitamine si multiminerale. Din pacate aceasta perioada este singura in care administrarea de vitamine si multiminerale poate preveni aparitia unor malformatii congenitale grave la fat, cum ar fi cele cardiace, neurologice sau poate preveni avortul spontan sau imposibilitatea de a ramane insarcinata (cauza a infertilitatii) etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Cat de importante sunt vitaminele si multimineralele pe parcursul sarcinii

Din experienta stiu ca degeaba ii spui omului TREBUIE sa faci asta, sa iei medicamentul “x” doar asa cum iti spun eu etc, caci nu are prea mare efect. De fapt, omul trebuie sa stie DE CE i se pretind anumite lucruri, de ce un medicament pentru scaderea ritmului cardiac se ia dimineata si seara, ci nu doua pastile odata din comoditate care ii vor scadea pulsul atat de mult incat lesina etc. La fel trebuie sa specificam care sunt motivele pentru care se recomanda in sarcina administrarea de vitamine si multiminerale.

In preconceptie: consumul de vitamine si multiminerale previne imposibilitatea de a ramane insarcinata (daca sunt sunt alte cauze suprapuse), avortul spontan, malformatiile de tub neural la fat (datorate in special lipsei de acid folic), practic aceste suplimente creaza o baza solida pe care copilul sa se dezvolte.

VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

In timpul sarcinii: consumul de vitamine si multiminerale previne starea de greata si varsaturile caracteristice primei perioade de gestatie, fierul previne aparitia anemiei atat la mama cat si la fat, previne obezitatea copilului la nastere si implicit riscul de diabet gestational, grautatea mica la nastere precum si unele malformatii congenitale.


Post sarcina: vitaminele si multimineralele previn anemia datorata sangerarilor din timpul nasterii si asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale pentru mama care ii “ofera” copilului sau o portie din acestea prin alaptare.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri