IN ACEST ARTICOL:
In special mamicile care planuiesc un copil pot urma aceasta dieta ce necesita schimbarea unor obiceiuri si acordarea unei atentii mai mari asupra frecventei sau cantitatii unor alimente in regimul zilnic.
Incercati sa consumati mai putine zaharuri, sa indulciti mai putin bauturile preparate in casa, sa evitati consumul de prajituri sau indulcitorii artificiali. Puteti lua zaharul din fructe si se recomanda astfel, acestea avand o cantitate mare de vitamine necesare pentru dezvoltarea unui copil.

Consumul crescut de vitamine si minerale atat in perioada preconceptiei cat si in sarcina este deplin recomandat. Consumati zilnic doua salate de legume (langa pui sau peste) si cateva fructe diferite (de exemplu 5 fructe diferite – mar, banana, portocala, struguri si cirese). Variati cat mai multe legume si frcute zilnic iar salatele de legume sa contina cat mai multe, nu doar rosii, castraveti si frunze de salata, ci morcovi, telina, sfecla rosie, patrunjel, marar etc.

Consumul de lichide este foarte important pentru reglarea tensiunii, hidratarea normala a tesuturilor si detoxifierea prin cresterea fluxului renal. Se recomanda sa beti apa sau sucuri ori ceaiuri preparate in casa. Nu consumati sucuri de la magazin caci acestea contin atat conservanti (chiar daca scrie pe eticheta ca sunt naturale, daca ar fi 100% naturale nu ar rezista in raft mai mult de o zi, ceea ce... nu se intampla) dar si tot felul de substante aditionale si zaharuri nocive. Cantitatea de lichide consumate zilnic trebuie sa echivaleze cu 8 pahare.

Acidul folic

Consumati cat mai multe alimente care contin in cantitati crescute acid folic, precum: legumele verzi, avocado, alune, cereale fortificate, paine si suc de portocale. Folatul, sau acidul folic este o vitamina care apartine complexului de vitamine B si care reprezinta un fel de “tratament preventiv”. Luat inainte de sarcina sau in primul trimestru de sarcina, acidul folic previne aparitia unor malformatii fetale (spina bifida- deschidere la nivelul coloanei vertebrale a fatului care determina paralizii si afectiuni neurologice; defecte de tub neural). Unele afectiuni ale mamei, cum este epilepsia, predispun viitorul copil la afectiuni de tipul spina bifida. Daca suferiti de epilepsie sau daca ati avut intr-o sarcina anterioara fat afectat de spina bifida, este recomandat sa consulatti medicul, care va va prescrie un supliment de 5 miligrame de acid folic zilnic, cantitate care nu se elibereaza fara prescriptie medicala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri