Plantele medicinale sunt folosite inca din timpuri stravechi pentru a trata diverse neajunsuri sau boli ale oamenilor. Organismul uman este mult mai compatibil cu produsele provenite direct din natura raportat la cele obtinute in laborator. Sunt cazuri in care natura nu ofera direct substantele de care este nevoie pentru tratarea unor anumite patologii, insa produsele naturale sunt suficiente macar pentru asocierea cu alte tratamente, pentru sustinerea sau accelerarea unei terapii.

Ginsengul

Ginsengul este o planta cu multe utilizari datorita efectelor sale tonice la nivelul intregului organism. Ginsengul trebuie procurat din surse avizate fiindca obtinerea formelor active ale acestuia este dificila si este nevoie de specialisti pentru aceasta. Ginsengul are actiuni tonice si asupra aparatului genital feminin, ameliorand problemele menstruale si facilitand fertilitatea. Modul de administrare depinde in functie de prearat si concentratie, de aceea se recomanda sa cititi prospectul sau sa cereti sfatul medicului. Ginsengul nu se utilizeaza in timpul sarcinii.

Dong Quai (Angelica sinensis)

Aceasta pplanta este folosita din timpuri stravechi in medicina chinezeasca traditionala. Actiunile acestei plante sunt puternic reglatoare, echilibrand concentratia hormonilor sexuali feminini, in special pe cea a estrogenilor, regleaza ciclul menstrual, creste fertilitatea si protejeaza mucoasa uterina. Planta nu trebuie folosita insa in timpul sarcinii. Se beau doua cani de ceai din aceasta planta pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Trifoiul rosu

Trifoiul rosu sau Trifolium pratense este o planta a carei flori sunt foarte bogate in vitamine si minerale, avand concentratii importante de calciu si magneziu, dar si de vitamine din complexul B (B1, B2, B6) precum si o gama de proteine vegetale. Astfel trifoiul rosu este considerat un bun afrodiziac, sporind libidoul si facilitand mobilitatea spermatozoizilor in interiorul trompelor uteine, usurand astfel fecundarea ovulului. Aceasta planata este totodata un tonic uterin eliminand durerile menstruale. Se recomanda sa consumati 1-2 cani pe zi, insa trebuie evitat consumul in timpul sarcinii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri