14 Aprilie 2010 publicat în Preconceptie 17 share-uri

Te-ai hotarat ca doresti saramai gravida si timpul iti permite sa planuiesti totul astfel incat intreaga experienta a sarcinii sa fie una usoara si fara dificultati? Atunci iata cateva sfaturi simple care care sa le urmezi.

Te-ai hotarat ca doresti sa ramai gravida si timpul iti permite sa planuiesti totul astfel incat intreaga experienta a sarcinii sa fie una usoara si fara dificultati? Atunci iata cateva sfaturi simple pe care sa le urmezi.

1. Gandeste-te la o surpriza

Pentru ca deja te pregatesti sa creezi o viata, poate ca ar trebui sa "concepi" si o amintire pentru el inca din vremurile cand te gandeai doar la existenta lui. O idee exceptionala ar fi sa incepi sa scrii un jurnal cu toate gandurile pentru viitorul copil si statutul de mamica, ce planuri ai avea pentru el, emotiile prin care treci asteptand rezultatul testelor de sarcina etc. Desigur, jurnalul poate fi continuat si dupa nastere si i-l puteti da cadou la majorat. Probabil va fi cel mai pretios cadou despre... viata lui/ei.

2. Megi la analize

Asigura-te ca starea ta de sanatate este una foarte buna pentru a concepe un copil perfect sanatos. Pentru asta trebuie sa faci analizele uzuale, o ecografie abdominopelvina, eventual si teste de secretii pentru a nu avea vreo infectie vaginala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

3. Este nevoie de vreun vaccin?

Uneori este nevoie ca viitoarea mamica (mai ales daca n-a avut bolile copilariei) sa aiba nevoie de unele vaccinuri inainte de sarcina, acestea avand rolul de a proteja femeia de contactarea respectivelor boli pe parcursul sarcinii caci aceste boli pun in pericol sanatatea atat a memei, cat si a copilului ce se dezvolta in burtica. Se recomanda sa intrebati medicul despre aceste vaccinuri.

4. Alimentatia

Va trebui sa incepi sa ai grija ce lasi sa intre in organismul tau, asadar mancarurile grase, prajite, de fast-food, mancarurile grele trebuie inlocuite cu cele sanatoase, cu multe branzeturi, lacatate, legume si fructe. Nu uita sa iei si sunplimente alimentare cu vitamine si minerale, dar in special cu acid folic.

5. Renunta la vicii

Daca vrei sa ai un bebe sanatos, atunci este cazul sa renunti la tigari si la consumul de alcool. Acestea afecteaza dezvoltarea intrauterina a copilului si predispun la malformatii congenitale.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri