12 Iulie 2010 publicat în Preconceptie 8 share-uri

Actul sexual pare sa fie incao enigma pentru multe persoana, atragand numeroase intrebari si nelamuriri. Iar cele mai multe se invart in jurul posibilitatii de a ramane insarcinata sau de a contacta o boala cu transmitere sexuala. De aceea vom incerca sa raspundem in articolul curent celor mai frecvente intrebari in... materie de sex si risc de sarcina.

Pot ramane insarcinata daca a ejaculat in afara vaginului?

Desigur, aceasta pentru ca se poate intampla ca barbatul sa prezinte o secretie cat o picatura in timpul actului sexual, ceea ce se numeste preejaculare. Acest lichid nu este simtit de barbat si nici nu poate fi controlat insa contine spermatozoizi care poate lasa femeia insarcinata.

Sexul “uscat” si riscul de sarcina

Prin sex uscat se intelege doar o “joaca” in zona genitala a celor doi parteneri insa fara a exista penetrarea. Riscul ca femeia sa ramana insarcinata este foarte mic daca barbatul nu ejaculeaza in apropierea vulvei femeii (acest risc se datoreaza lichidului de preejaculare), insa riscul devine mare daca barbatul a ejaculat in apropierea vulvei femeii. Exista cazuri de femei virgine ramase insarcinate datorita acestui “joc”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Aerul omoara spermatozoizii?

Este adevarat ca sperma uscata nu contine spermatozoizi viabili, insa pana se usuca dureaza minute bune. Iar daca lichidul spermatic a fost ejaculat in apropierea vaginului, femeia risca sa ramana insacrcinata. Oxigenul nu omoara spermiile.

Spermatozoizii pot trece prin haine?

Aceasta intrebare si-o pun multi tineri aflati la inceputul vitii sexuale. Nu exista studii care sa demonstreze ca femeia ar putea ramane insarcinata daca cei doi parteneri au fost imbracati, nu exista niciun caz care sa confirme vreun risc de sarcina pentru femeie intr-o astfel de situatie.

Pot ramane insarcinata daca fac sex in apa?

Sansele sunt aproape inexistente daca barbatul ejaculeaza in apa ci nu in vagin. Apa prezinta un pH acid, mai ales daca este de piscina si contine clor, imobilizand instant spermiile (spermatozoizii). Insa daca barbatul ejaculeaza intravaginal sau foarte aproape de vulva femeia poate ramane insarcinata, chiar daca penetrarea s-a realizat in apa.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald

Pot ramane insarcinata daca nu am avut orgasm?

Ramai insarcinata prin orice metoda care permite spermatozoizilor sa ajunga in vagin daca nu ai folosit niciun fel de protectie, fecundarea ovulului este independenta de orgasmul femeii.

Pot ramane insarcinata daca am facut sex la menstruatie?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri