12 Iulie 2010 publicat în Preconceptie 8 share-uri

Actul sexual pare sa fie incao enigma pentru multe persoana, atragand numeroase intrebari si nelamuriri. Iar cele mai multe se invart in jurul posibilitatii de a ramane insarcinata sau de a contacta o boala cu transmitere sexuala. De aceea vom incerca sa raspundem in articolul curent celor mai frecvente intrebari in... materie de sex si risc de sarcina.

Teoretic la menstruatie se elimina membranele uterine, iar ovulul ar fi fost eliminat cu destule zile in urma, astfel ca in asemenea conditii nu s-ar putea instala sarcina, neexistand un ovul care sa fie fecundat. Insa spermiile pot trai in interiorul femeii pana la 5 zile, astfel ca daca se intampla ca femeia sa aiba o ovulatie spontana desi abia i-a trecut menstruatia poate ramane insarcinata daca a facut sex neprotejat. Se cunosc destule cazuri de sarcina care au avut drept cauza o astfel de situatie.

Pot ramane insarcinata daca penetrarea a durat doar cateva secunde?

Posibilitatile sunt foarte scazute, dar nu sunt nule tocmai datorita lichidului de preejaculare care este eliminat mai ales daca barbatul a fost foarte excitat.

Pot ramane insarcinata in urma sexului anal?

Desigur, mai ales daca barbatul a ejaculat in interior. Aceasta pentru ca spermatozoizii sunt celule care se deplaseaza, desi nu se vad cu ochiul liber, insa pot ajunge in zona vaginala si de aici mai departe spre vagin. Sansele sunt mici, dar nu este imposibil.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri