IN ACEST ARTICOL:
Infertilitatea este o problema de cuplu ce afeceteaza serios ambii parteneri, uneori chiar si relatia lor. Investigatiile trebuie raportate ambilor parteneri, infertilitatea putand avea atat cauze feminine cat si masculine, de aceea ambii parteneri trebuie sa urmeze o serie de teste pentru a se depista care sunt cauzele care au dus la infertilitate.

Teste de feritilitate pentru El si Ea

Anamneza

Anamneza reprezinta intreaga discutie a medicului cu cei doi parteneri. Astfel medicul va pune o serie de intrebari importante pentru ghidarea prognosticului si alegerea tipurilor de analize care vor trebui facute pentru depistarea cauzei infertilitatii.

Examenul clinic

La examenul clinic medicul va face inspectia si palparea organelor genitale.

Astfel acest examen clinic se realizaza fara haine, in pozitii speciale, medicul incercand sa descopere daca exista o cauza evidenta a infertilitatii. Atat femeia cat si barbatul pot fi examinati astfel de catre medic si se vor palpa organele genitale si abdomenul.

Femeia va fi intrebata despre menstruatie, avorturi, contraceptie si eventual cazuri de infertilitate in familie. Barbatul va fi intrebat daca prezinta probleme de ejaculare sau a avut anumite boli in copilarie.

Testul Babes-Papanicolau

Unul din primele teste care i se vor face femeii este reprezentat de babes-papanicolau dar si testele de secretii pentru a se depista daca femeia nu prezinta vreo infectie de exemplu.

Ecografia abdominala inferioara

Ecografia abdomenului inferior poate oferii detalii foarte importante medicului despre organele genitale ale femeii sau ale barbatului (acestuia i se poate face chiar ecografie scrotala).

Analize de sange si de urina

Se vor efectua de asemenea analizele de sange si de urina, nu doar cele uzuale, ci si alte componente sanguine la cererea medicului.

Teste pentru tiroida
Hormonii tiroidieni influenteaza fertilitatea, astfel persoanele care sufera de patologii tiroidiene vor intampina probleme si in ceea ce priveste fertilitatea. De aceea tiroida trebuie investigata in cazul in care cauza fertilitatii nu a fost depistata deja.

Alte teste care se mai pot face:

- Analizele hormonale la femei: hormonul luteinizant (LH) si progesteronul. Aceste analize pot evidentia absenta ovulatiei, aceasta putand fi cauza a infertilitatii. Se pot face si teste la domiciliu pentru depistarea LH-ului urinar, astfel femeia poate sti daca s-a produs ovulatia sau nu.

- Analiza LH la barbat: Lh-ul este un hormon care influenteaza sexualitatea si reproducerea la ambele sexe, fiind secretat de glanda hipofiza, o glanda ce controleaza sistemul endocrin prin hormoni de reglare a secretiei pentru celelalte glande. Asadar o afectiune a hipofizei este una importanta si serioasa care trebuie obligatoriu tatata, putand atrage dupa sine si alte patologii;


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri