Ce este sexul programat?
Sexul programat reprezinta sexul neprotejat savarsit in perioada ferila a femeii in vederea conceperii unui copil. Perioada fertila a femeii este cea care cuprinde ovulatia.In ziua ovulatiei ovarul femeii elimina in trompele uterine ovulul care traieste doar o zi, perioada in care „asteapta” sa fie fecundat. Spermatozoizii pot trai pana la 5 zile in organele genitale ale femeii, astfel ca daca femeia a vut contact sexual neprotejat inainte de ovulatie cu cateva zile, sansa de a ramane insarcinata este mare. Sansele maxime de a ramane insarcinata sunt daca femeia face sex de mai multe ori pe zi in cele trei zile ce preced ovulatia.
Asadar sexul programat consta in intretinerea relatiilor sexuale intr-o modalitate indrumata pentru „rezultatele” dorite. Pentru a afla cum puteti calcula ovulatia cititi alrticolele: "Cum calculezi zilele fertile".

Care sunt avantajele sexului programat?
Avantajele sexului programat sunt urmatoarele:
- Maximizeaza posibilitatea de a ramane insarcinata. Acest lucru este foarte important pentru cuplurile care incearca de ceva vreme sa conceapa un copil.
- Cuplurile pot „programa” zodia copilului. Daca doriti sa va orientati astfel incat sa alegeti o zodie cu care va intelegeti si care va ajuta in educarea copilului dupa caracteristicile zodiacale, puteti face aceasta scazand noua luni din perioada in care ati dori sa se nasca micutul. La data calculata, in luna respectiva puteti concepe copilui. Multe cupluri adopta aceasta idee, desi pentru alti parteneri nu pare relevanta.
- Puteti alege sexul copilului. Daca intretineti contacte sexuale chiar in zia ovulatiei sau cu o zi inainte sansa de a face baiat este foarte mare, dar daca ati intretinut contactul sexual cu trei-cinci zile inainte de ovulatie, sansa de a face fata este foarte mare. Pentru a afla de ce conteaza momentul copulatiei in raport cu ziua ovulatiei cititi articolele: "Cum sa faci baiat prin metoda Shettles" si "Cum sa faci fetita prin metoda Shettles".
Endometrioza - boala pentru care diagnosticarea corectă poate să...

Este important de stiut ca in afara „ferestrei fertile” (adica in acele zile ce preced ovulatia si ziua ovulatiei inclusiv) nu poate fi conceput un copil, fiindca fara existenta unui ovul care sa poata fi fecundat femeia nu poate ramane insarcinata.
Admitere liceu 2023. Crește numărul de locuri alocate pentru elevi în anul școlar viitor și scade numărul de locuri pentru învățământul primar
Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a susțin prima probă la Limba și literatura română
Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023
Promenada Mall găzduiește cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie