Asadar am crezut ca este suficient sa nu ma mai protejez pentru a ramane insarcinata. Insa... n-a fost chiar asa.
M-am dus la medic, am facut o serie de analize pentru a vedea daca nu am vreo problema de sanatate care sa rezoneze cu infertilitatea, insa nu am descoperit nimic important.Sotul meu de asemenea a facut o serie de teste pentru a i se evalua functia fertila, insa nici el nu avea vreo problema evidenta...
Atunci medicul ginecolog ne-a zis ca trebuie sa vorbeasca foarte clar si deschis cu noi despre preconceptie. Ne-a pus o serie de intrebari care ne-a facut sa rosim pana in varfurile urechilor, dar avand in vedere conjunctura medicala si scopul de a avea un copil am raspuns amandoi cat am putut de sincer. In felul acesta medicul ne-a oferit cateva sfaturi remarcand niste greseli pe care noi le faceam in conceptie si culmea, ne-a spus ca sunt foarte comune, de aceea exista planingul familial, astfel incat cuplurile sa fie informate de cadre medicale specializate in fertilitate si psihologia de cuplu.
Adevarata perioada fertila
Eu imi calculam perioada fertila ca fiind a 14-a zi de la ultima sangerare, ceea ce s-a dovedit a nu fi asa in cazul meu. Perioada fertila trebuie calculata atat dupa calendar in functie de ciclul fiecarei femei, cat si prin intermediul masurarii temperaturii bazale in cazul unor ovulatii spontane, aparute mai devreme sau mai tarziu fata de calculul calendaristic. Asadar avea cinci zile la dispozitie sa concep in functie de perioada mea de ovulatie proprie pe care am invatat sa o calculez.
Kidz.ro va recomanda sa cititi si articolul: Descopera si tu ciclul fertilitatii tale pentru a sti cand este momentul sa concepeti un copil.
“Protejarea” spermei
Sotul meu se pregatea atunci cand stia ca urmeaza perioada fertila, iar cand spun “pregatea” ma refer ca perioada fertila era precedata de o perioada de cateva zile de abstinenta, pe principiul ca asa “protejam” sperma, cu gandul ca ar fi mai fertila. Din pacate greseam si de data aceasta, medicul ne-a spus ca din contra, daca el este mai activ, productia de spermatozoizi este stimulata. Inca o greseala pe care noi o faceam.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară