12:11, 7 Noiembrie 2011 publicat în Preconceptie 28 share-uri

Se spun numerose lucruri despre legatura dintre sex si fertilitate. Dar mai nou se spune ca sexul de dimineata este mai bun pentru fertilitate. De ce aceasta?

Se spun numerose lucruri despre legatura dintre sex si fertilitate.

Mai mult decat atat, s-au nascocit pozitii sexuale care cresc fertilitatea, s-a descoperit si o dieta pentru fertilitate, s-au creat metode pentru calculul ovulatiei, toate acestea pentru ca un cuplu sa poata concepe mai usor un copil.

Citeste si:
Cum să vindeci și să îmblânzești o minte perfecționistă
Cum să vindeci și să...

Sexul de dimineata creste fertilitatea

Intre toate aceste idei s-au facut studii si pentru a determina daca momentul sexului influenteaza fertilitatea.

In aceasta ordine de idei unii specialisti sunt de parere ca sexul de dimineata este mai bun pentru fertilitate. De ce aceasta?

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Pentru ca dimineata sperma ejaculata contine mai multi spermatozoizi. Dimineata barbatu prezinta un varf al secretiei de testosteron, de aceea apare si reactia erectila a penisului. Tot din acest motiv se considera ca spermatozoizii din lichidul spermatic ar fi mai numerosi. Tonusul organelor genitale masculine este de asemenea mai ridicat.

La femeie, desi aceasta nu prezinta un varf al secretiei hormonilor sexuali feminini dimineata, totusi se considera ca sansele de a ramane insarcinata ar fi usor crescute pentru ca organele genitale sunt mai relaxate.

Nu va asteptati insa ca facand sex dimineata sa obtineti rapid o sarcina. Cel mai important este ca in momentul actului sexual sa existe un ovul care sa poata fi fecundat de spermatozoizii ajunsi in organele genitale feminine, adica femeia sa fie la ovulatie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri