Poftele gravidelor
Pofta de anumite alimente, uneori “ciudate” este normala in perioada sarcinii si este bine sa fie implinita. Anumite studii au aratat ca dieta mamei in timpul sarcinii poate influenta preferintele alimentare ale bebelusului; alimentele consumate de mama pe perioada sarcinii, vor fi preferate si tolerate ulterior si de copil. Prin urmare, puteti educa gustul pentru o alimentatie sanatoasa a bebelusului, inca din perioada intrauterina…
Atentie sporita!
In timpul sarcinii, anumite alimente devin riscante pentru fat:
Laptele nepasteurizat si produsele din lapte nepasteurizat prezinta riscul contaminarii gravidei cu bacteria Listeria monocytogenes care poate cauza nastere prematura sau moartea fatului in uter.
Pentru evitarea listeriozei se recomanda:
- Spalarea riguroasa a legumelor si fructelor
- Prepararea termica atenta a carnii de vita, porc, pui
- Evitarea laptelui crud si consumului de branzeturi moi
Ouale
Ouale crude sau insuficient preparate prezinta riscul contaminarii cu Salmonella. Pentru a evita aceasta infectie se recomanda pepararea la temperaturi inalte a produselor de origine animala: carnea, ouale, produsele lactate, mai ales in cazul gravidelor!
va recomandam:
5 Riscuri alimentare pentru sarcina
Pentru gravidute: Dieta structurata pe lunile de sarcina
Alimentatia in sarcina
Dieta in preconceptie
Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii.
sursa foto: sxc.hu
articol de Ioana p
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?