15 Martie 2013 publicat în Sarcina 8 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Analizele din primul trimestru de sarcina trebuie facute intre saptamanile 11-14.

6 Anticorpi pentru rubeola

Rubeola este deosebit de periculoasa pentru bebelus, daca mama se imbolnaveste in primul trimestru. Rubeola poate duce la avort, nasterea unui fat mort sau a unui bebelus cu defecte congenitale:

  • surzenie
  • leziuni nervoase
  • malformatii cardiace
  • cataracta

7 Anticorpi toxoplasmoza

Toxoplasmoza este o infectie relativ comuna cauzata de parazitul Toxoplasma gondii, eliminat prin fecalele pisicilor, sau prezent pe fructele si legumele nespalate.

Afectarea serioasa a fatului se produce in cazul in care infectia cu toxoplasma a fost dobandita de mamica in primul trimestru de sarcina.

Consecintele includ: avort, complicatii severe ale fatului: afectarea creierului si a vederii, cu retard mental, retard de crestere, orbire partiala/totala.

8 Testare pentru listeria

Listeria este o bacterie care se gaseste in natura si poate contamina alimente precum (fructe, legume nespalate, carne insufficient preparata, lactate nepasteurizate).

Sansele gravidelor de a contracta infectia sunt de 20 ori mai mari decat ale celorlalti adulti, o treime din toate cazuri de infectii cu Listeria aparand in randul viitoarelor mamici.

Listerioza in timpul sarcinii poate provoca avort, ruperea prematura a membranelor, nastere prematura sau nasterea unui bebelus cu greutate mica si complicatii multiple.

9 Test pentru Chlamydia

Chlamydia este cea mai intalnita boala cu transmitere sexuala. O femeie insarcinata care are Chlamydia in timpul sarcinii prezinta un risc crescut de a face infectie urinara dupa nasterea bebelusului.

Aproape jumatate din bebelusii expusi la Chlamydia fac conjunctivita in primele zile de la nastere. In jur de 5-20% dintre bebelusii infectati cu Chlamydia in timpul nasterii fac pneumonie in primele luni de viata. Sarcinile cu Chlamydia au rate mai mari de nasteri premature si de rupere prematura a membranelor.

10 Test pentru gonoree

Boala se transmite pe cale sexuala, agentul pathogen fiind Neisseria gonorrhoeae (gonococul).
Bebelusii care contracteaza infectia dezvolta infectii oculare care pot conduce la orbire (de aceea, se recomanda administrarea picaturilor de ochi imediat dupa nastere).

Cele mai multe sarcini cu gonoree rezulta in avort, nastere prematura, rupere prematura a membranelor, infectii ale lichidului si sacului amniotic.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri