Comunicat de presa
In timpul sarcinii, femeia ia decizii atat in ceea ce o priveste pe ea, cat si pentru a oferi un mediu de dezvoltare propice copilului, pentru ca el sa se nasca sanatos. Obiceiurile de zi cu zi se schimba si intervin noi griji si preocupari, intrucat modul in care se simte mama influenteaza in mod direct starea micutului.
De aceea, desi nu a fost inca determinat nivelul sigur de alcool pe care o femeie insarcinata il poate consuma fara a pune in pericol sanatatea fatului, medicii specialisti recomanda eliminarea totala a acestui obicei din rutina zilnica.
Conform studiilor derulate de Alianta Europeana pentru Tulburari din Spectrul Alcoolismului Fetal, alcoolul creste riscul pierderilor de sarcina, cauzand in unele cazuri probleme la nastere sau chiar leziuni la nivel cerebral pentru fat.Repercusiunile observate sunt asociate cu Spectrul Tulburarilor Alcoolice Fetale(STAF), ce include o serie de afectiuni grave, ca Sindromul Alcoolic Fetal, malformatii congenitale, retardare mintala, coordonare motorie ingreunata sau chiar autism.
Riscurile asociate Spectrului Tulburarilor Alcoolice Fetale pot fi evitate prin informarea viitoarelor mamici asupra pericolelor consumului de alcool in perioada sarcinii si prin comportamentul lor responsabil din acest punct de vedere.
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”