Anestezia epidurala pentru femeile insarcinate
Anestezia epidurala este cea mai intalnita forma de anestezie utilizata pentru ameliorarea durerilor gravidei in timpul travaliului. Anestezia epidurala reprezinta o injectie in spatele pacientei, in jurul maduvei spinarii, in spatiul epidural si are la baza o combinatie de corticosteroizi si anestezic local.
Anestezia epidurala blocheaza durerea intr-o anumita parte a corpului, avand scopul de a ameliora durerile si nu de a anestezia complet. Acesta este si motivul pentru care anestezia epidurala este tot mai folosita de catre femeile insarcinate.
Tipuri de anestezie epidurala
Exista, in spitalele din Romania, doua tipuri de anestezie epidurala:
• Anestezie epidurala obisnuita – consta intr-o combinatie de narcotice si anestezice, care se administreaza fie printr-o pompa, fie prin injectii, in spatiul epidural.
• Anestezia combinata epidurala si spinal – aceasta este reprezentata fie de o doza de narcotic sau de anestezic, fie de o combinatie intre cele doua si se injecteaza sub membrana de la suprafata, ce acopera sira spinarii si in interiorul spatiului epidural.
Acest timp de anestezie iti permite sa te misti mai liber si sa poti schimba pozitia, iar efectul ei ar trebui sa dureze intre 4 si 8 ore.
Foto anestezie@Shutterstock.com
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri