Tot ce trebuie sa stii despre anestezia epidurala la femeile insarcinate. Avantaje, dezavantaje si riscuri

21 Octombrie 2013 publicat în Sarcina 1 share-uri

Anestezia epidurala este cea mai frecvent intalnita metoda de ameliorare a durerii in timpul travaliului. Va prezentam,in continuare, care sunt beneficiile, dezavantajele si riscurile unei anestezii epidurale atat asupra viitoarei mamici, cat si asupra nou-nascutului.

Anestezia epidurala pentru femeile insarcinate

Anestezia epidurala este cea mai intalnita forma de anestezie utilizata pentru ameliorarea durerilor gravidei in timpul travaliului. Anestezia epidurala reprezinta o injectie in spatele pacientei, in jurul maduvei spinarii, in spatiul epidural si are la baza o combinatie de corticosteroizi si anestezic local.

Anestezia epidurala blocheaza durerea intr-o anumita parte a corpului, avand scopul de a ameliora durerile si nu de a anestezia complet. Acesta este si motivul pentru care anestezia epidurala este tot mai folosita de catre femeile insarcinate.

Tipuri de anestezie epidurala

Exista, in spitalele din Romania, doua tipuri de anestezie epidurala:

• Anestezie epidurala obisnuita – consta intr-o combinatie de narcotice si anestezice, care se administreaza fie printr-o pompa, fie prin injectii, in spatiul epidural.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

• Anestezia combinata epidurala si spinal – aceasta este reprezentata fie de o doza de narcotic sau de anestezic, fie de o combinatie intre cele doua si se injecteaza sub membrana de la suprafata, ce acopera sira spinarii si in interiorul spatiului epidural.

Acest timp de anestezie iti permite sa te misti mai liber si sa poti schimba pozitia, iar efectul ei ar trebui sa dureze intre 4 si 8 ore.

Foto anestezie@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri